Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αίτηση εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου

Αίτηση εξαίρεσης όλων των μελών του δικαστηρίου λόγω έλλειψης αμεροληψίας, υπέβαλαν χτες οι συνήγοροι του ενός από τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους και των τριών που δεν κρατούνται, στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να γίνει η δίκη χωρίς συνήγορους υπεράσπισης και κατηγορουμένους, στο δικαστήριο χτες παραστάθηκε μαζί με τους τρεις που δεν κρατούνται και ο κατηγορούμενος που κάνει αποχή από το συσσίτιο. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν το λόγο και τόνισαν ότι στηρίζουν τους τέσσερις συγκατηγορουμένους τους, απεργούς πείνας και επανέλαβαν ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν από το δικαστήριο. Επίσης και η 20χρονη κατηγορούμενη με πρόσφατη γραπτή της παρέμβαση σε ιστοσελίδα έχει πει ότι «δεν ενστερνίζεται τη στάση του δικαστηρίου που αρνείται πεισματικά να δεχτεί τα αιτήματα, τη στιγμή που οι συγκατηγορούμενοί της έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας».

Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι, αναπτύσσοντας την αίτηση εξαίρεσης, υποστήριξαν ότι υπάρχει «εμφανής υπόνοια δυσπιστίας για τη μεροληψία και τη λειτουργική αμεροληψία του δικαστηρίου» το οποίο, όπως ειπώθηκε από τους συνηγόρους Κ. Παπαδάκη, Γ. Παπαδάκη και Μ. Δαλιάνη, «πειθαναγκάζεται από τις εντολές της εκτελεστικής εξουσίας» και απεμπολεί την κυριαρχική του δυνατότητα. Και αναφέρθηκαν στις παλινδρομήσεις στη στάση του δικαστηρίου σχετικά με τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων να μην παρακρατούνται οι ταυτότητες όσων παρακολουθούν τη δίκη και να γίνεται μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Υπογράμμισαν την αλλαγή στη στάση του, μετά την επικοινωνία με την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Ενα δικαστήριο που άλλα λέει το πρωί και άλλα λέει το μεσημέρι τι εχέγγυα αμεροληψίας και ανεξαρτησίας μπορεί να δώσει;», αναρωτήθηκαν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ