Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανεργία

Η στατιστική είναι ένας τρόπος. Δεν είναι πάντα, όμως, ο πιο ανθρώπινος τρόπος. Και σίγουρα η στατιστική όταν μετρά την ανεργία δεν μπορεί να καταμετρήσει τον ανθρώπινο πόνο.

Πίσω από τους αριθμούς και τα νούμερα βρίσκονται άνθρωποι. Ανθρωποι που τους «χρεοκόπησαν», που τους κατέστρεψαν κι άλλοι που, πετώντας τους στην «άκρη», τους εξόντωσαν.

*

Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από τον οργανισμό «Prince's Trust» κατατάσσει την ανεργία σε μια από τις πλέον «τρομακτικές εμπειρίες», ειδικά για τους νέους. Οσο πιο μακροχρόνια είναι κάποιος άνεργος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει η ψυχική του υγεία και ισορροπία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας στους δύο νέους ανέργους υποφέρει από κατάθλιψη, από κρίσεις πανικού και διαταραχές ύπνου. Ο ένας στους έξι νέους θεωρεί την ανεργία εξίσου στρεσογόνο ερέθισμα με τη διάλυση της οικογένειάς του. Ο ένας στους οκτώ πάσχει από εφιάλτες. Ενας άνεργος, ειδικά νέος, υφίσταται τέτοιες συνέπειες στην ψυχική του κατάσταση που παρουσιάζει διπλάσιες πιθανότητες από τους μεγαλύτερης ηλικίας ανέργους να προκαλέσει σκόπιμη βλάβη στον εαυτό του.

*

Σήμερα στην Ελλάδα το ποσοστό των ανέργων στις ηλικίες μέχρι 24 ετών ανέρχεται στο 36%.

Σήμερα στην Ελλάδα, και σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι από το Νοέμβρη του 2008 μέχρι το Νοέμβρη του 2010 αυξήθηκαν κατά 80% (!) και από τις 385.000 ανήλθαν σε 693.000.

Σήμερα, στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ και της ΕΕ συντελείται ένα έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ