Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
«Οχι» στην εκ περιτροπής εργασία

Την απόφασή τους να εμποδίσουν τα σχέδια των εργοδοτών για εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών, διαδήλωσαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» και της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ ΑΕ» στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε χτες.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» της «ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΕΒΕ) των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μπακατσέλου και των εφημερίδων «Μακεδονία» - «Θεσσαλονίκη» - «Σπορ του Βορρά» της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» του Ι. Ρήγα. Οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν σε μία κοινή πορεία που κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ.

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, αποφασίσθηκε η αναστολή της απεργίας για τους εργαζόμενους στην ΕΒΕ καθώς ο πρόεδρός της Α. Μπακατσέλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μέχρι την Τετάρτη 16 Φλεβάρη το πρόγραμμα 4ήμερης εκ περιτροπής εργασίας. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τις ενώσεις των εργαζομένων του κλάδου προκειμένου να ζητήσουν εναλλακτικά σενάρια που σε κάθε περίπτωση όμως στοχεύουν στη μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Η απεργία στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» πραγματοποιείται κανονικά, καθώς η εργοδοσία επιμένει στο πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας 2, 3 και 4 ημερών που έθεσε σε εφαρμογή προχτές.

Στις εργασιακές συνελεύσεις που ακολούθησαν οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφασή τους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, αν οι εργοδότες δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους. Απέκρουσαν την προσπάθεια των διευθυντών και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών ή λιγότερες ώρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση αποδοχών, προβάλλοντας το ενδεχόμενο απολύσεων και την αναγκαιότητα «διάσωσης» των επιχειρήσεων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου, μαζική αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων.

Η Σοφία Καλαντίδου, μιλώντας στους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ότι «λένε ψέματα οι εκδότες, όπως και άλλοι εργοδότες, πως αν οι εργαζόμενοι κάνουν υποχωρήσεις και αποδεχθούν μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία θα σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι ότι οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ θα προχωρήσουν σε νέα χτυπήματα και άλλες απολύσεις. Τελικός σκοπός τους είναι να εξανεμίσουν πλήρως τους μισθούς, να πειθαρχήσουν οικονομικά και ιδεολογικά τους συντάκτες και τους άλλους εργαζόμενους». Και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με συντονισμένο μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης (κάθε ειδικότητας και εργασιακής σχέσης) σε συμπαράταξη με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ