Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Νέα σύμβαση με όρους σκλαβιάς!

Σε «τροποποίηση σύμβασης» των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, τους ζητείται να είναι διαθέσιμοι όπου και σε όποιο σχολείο «τους διαθέσει η υπηρεσία»!

Το υπουργείο Παιδείας τροποποιεί τις συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί με προγράμματα ΕΣΠΑ και τους υποχρεώνει να δεχτούν να πάνε «και σε όποιο άλλο σχολείο τους διαθέσει η υπηρεσία για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών»! Με λίγα λόγια, πέρα απ' τα σχολεία που δηλώνουν, θα είναι και στη ...διάθεση της διοίκησης της εκπαίδευσης για να βρεθούν οπουδήποτε! Το θέμα ανέδειξε η Επιτροπή Αγώνα Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, ελαστικά εργαζόμενοι), που, με ανακοίνωσή της, περιγράφει τον εμπαιγμό των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέρεται στη νέα εξέλιξη και κάνει λόγο για «νέα σύμβαση με όρους σκλαβιάς».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το υπουργείο «κάνει "τροποποίηση των συμβάσεων", ζητώντας από τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να δεχτούν να πάνε "και σε όποιο άλλο σχολείο τους διαθέσει η υπηρεσία για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών". Αυτά προβλέπει η σύμβαση που κλήθηκαν να υπογράψουν οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου. Δηλαδή, πέρα από τα δύο ή τρία ή τέσσερα σχολεία, να δηλώσουν διαθεσιμότητα να πάνε και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο, σε άλλο νομό, σε άλλη περιφέρεια!

Στην ίδια τροποποίηση προβλέπεται ότι "το ποσό θα αναπροσαρμόζεται εφόσον υπάρξουν μεταβολές στα στοιχεία που προσδιορίζουν τις μηνιαίες αποδοχές". Αν πρόκειται για την ωρίμανση ή το οικογενειακό επίδομα ή το μεταπτυχιακό, γιατί αναφέρεται έξτρα; Αυτό είναι αυτονόητο. Μήπως αφορά ενδεχόμενη μείωση μισθού και δυνατότητα μετατροπής σε σύμβαση μειωμένου ωραρίου;».

Η Επιτροπή Αγώνα Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης διεκδικεί μεταξύ άλλων:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ