Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΠΕΡΤ
Στην πεπατημένη της διαχείρισης προβλημάτων

Ξεκίνησε χτες το 27ο Συνέδριο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Καλλιεργώντας τη λογική της διαχείρισης των προβλημάτων και τον ενταφιασμό των αγωνιστικών διαθέσεων του κλάδου, με παράλληλο διαχωρισμό των εργαζομένων στη ραδιοτηλεόραση σε κατηγορίες, αναλόγως με τη σύμβαση και τους τόπους δουλειάς, σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα και κεκτημένα με ατομικές συμβάσεις για μείωση αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία, καταστρατήγηση ΣΣΕ, απολύσεις, ξεκίνησε χτες το 27ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Είστε εργαζόμενοι σε έναν ξεχωριστό τομέα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ενημέρωση είναι ταξική. Είναι ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου στην ταξική πάλη με την εργατική τάξη», είπε χαιρετίζοντας εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ. Επισήμανε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι πως η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών ως αποτέλεσμα του κοινωνικού χαρακτήρα της εργασίας και στα ΜΜΕ και σε κάθε κλάδο δεν είναι μοιραίο να συνεπάγεται ανεργία, αλλά αντιθέτως βελτίωση της ποιότητας εργασίας και της ζωής των εργαζομένων. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με αυτή τη μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με αυτή την τάξη στην εξουσία.

Γι' αυτό «έχει σημασία η ενότητα, ο προσανατολισμός και η μαζικότητα του κινήματος και όχι αποκλειστικά οι μορφές πάλης με αιτήματα είτε συντεχνιακά κυριολεκτικά, είτε αμυντικά, είτε διαχειριστικά. Βεβαίως, ο ανεβασμένος αγώνας απαιτεί ανεβασμένες μορφές πάλης. Το θέμα είναι όμως ο αγώνας να κατευθύνεται στο θέμα της εξουσίας, ανεξάρτητα πώς θα εκδηλώνεται κάθε φορά ή σε κάθε φάση ο συσχετισμός δύναμης ανάμεσα στα δύο βασικά αντίπαλα στρατόπεδα που υπερασπίζονται τους δύο διαφορετικούς δρόμους ανάπτυξης». Τόνισε δε ότι είναι ορόσημο η μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και χρειάζεται να νεκρώσουν τα πάντα, να ενισχυθεί η συσπείρωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στους δυνάστες τους.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, υφυπουργός Πολιτισμού, τάχτηκε κατά των ...αδικιών στην ΕΡΤ, όπως η μη υπογραφή ΣΣΕ για το 2009 με τις παράλληλες μειώσεις στους μισθούς, ενώ υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι θα πρέπει η ΕΡΤ να είναι «ανεξάρτητη και όχι κομματική». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης ζήτησε από την κυβέρνηση να τηρήσει και να υπερασπίσει «νέες βελτιωμένες θέσεις για τους εργαζόμενους», το θεσμικό πλαίσιο για τα Η-ΜΜΕ, να στηρίξει το θεσμό των ΣΣΕ, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τις «δράσεις» για διαφάνεια επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χ. Ταγματάρχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ