Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»
Γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργίας

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» συμπληρώνει τριάντα χρόνια δημιουργίας και προσφοράς και τα γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Ο Παύλος Καράγιωργας και οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει ξεχωριστές βραδιές για το κοινό τους στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Τη δεκαετία '80 οργάνωσε τη Βαλκανιάδα Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια οργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου και ετήσια Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας. Παίρνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, κάνει παραστάσεις σε χωριά, πολιτείες, φυλακές και καταυλισμούς Τσιγγάνων. Τα μέλη του είναι Kορίνθιοι που μετά το μεροκάματο κάνουν θέατρο χωρίς καμιά οικονομική απολαβή.

Σήμερα (8 μμ), θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα του Α. Τσέχοφ «Πρόταση γάμου», «Τραγωδός χωρίς να θέλει», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», «Κύκνειο άσμα». Αύριο (8μμ) θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Αυτός και το πανταλόνι του», «Ο επικήδειος», «Γράμμα στον Ορέστη». Την Παρασκευή θα παρουσιαστούν «Η σονάτα του σεληνόφωτος» και «Ο επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου και «Η εβραία» του Μπρεχτ. Το Σάββατο «Η ψεύτρα» και το «Φάντασμα της Μασσαλίας» του Ζαν Κοκτό, «Ενα ηλιόλουστο πρωινό» των αδελφών Κιντερό και «Ε, ...εσείς οι απ' έξω!» του Σάρογιαν. Τις παραστάσεις σκηνοθέτησε ο Παύλος Καράγιωργας.

Την Κυριακή (11 π.μ.) ο Θανάσης Ν. Καραγιάννης, μελετητής - κριτικός παιδικού θεάτρου, θα μιλήσει με θέμα: «Βασίλης Ρώτας και παιδικό θέατρο». Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το έργο «Να ζη το Μεσολόγγι» του Β. Ρώτα. Στις 8 μ.μ. θα γίνουν εισηγήσεις με κεντρικό θέμα: «Ο Αριστοφάνης, η Λυσιστράτη, το θέατρο, ο πόλεμος, η ειρήνη», από τους: Αριστείδη Δουλαβέρα, επίκουρο καθηγητή Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου («Η προσφορά του Αριστοφάνη στο λαϊκό πολιτισμό»), Χαρά Νταντάμη, θεατρολόγος («Αριστοφάνης, μια αντιπολεμική φωνή»), Μαρία Σκούπα, ηθοποιός - θεατρολόγος («Κωμωδία: πλακίτσα ή πολιτική πράξη»), Βασίλης Κολοβός ηθοποιός - συγγραφέας («Ο ρόλος του καλλιτέχνη στη διασφάλιση της ειρήνης»). Η βραδιά θα κλείσει με το θεατρικό μονόπρακτο «Με το βραδινό ταχυδρομείο» του Β. Κωστάρα, με την Μαρινίκη Πνευματικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ