Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα σε Περιφέρειες και σούπερ μάρκετ

Κινητοποιήσεις σε Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Λαμία και Μυτιλήνη

Ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα διαδηλώνουν σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο αγώνας αυτός δίνεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία που υφίσταται η αγροτιά, αλλά και οι εργαζόμενοι - καταναλωτές. Οι ελαιοπαραγωγοί πουλούν τα λάδι και τις ελιές σε εξευτελιστικές τιμές και οι μεγαλέμποροι με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ επιβάλλουν πανάκριβες τιμές στους καταναλωτές.

Η ΠΑΣΥ έχει απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους ελαιοπαραγωγούς να διαδηλώσουν μπροστά στα γραφεία των Περιφερειών, των Αντιπεριφερειών και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Αγωνιστικές αποφάσεις έχουν ληφθεί ήδη:

  • Στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια.
  • Στο Ηράκλειο στις 10 πμ στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Στην Πάτρα στις 10.30 πμ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Στη Λαμία στις 9.30 πμ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μοίρασμα ανακοίνωσης σε σούπερ μάρκετ.
  • Στη Μυτιλήνη στις 11 πμ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μοίρασμα ανακοίνωσης στην αγορά της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ τονίζονται ανάμεσα σε άλλα: «Διαδηλώνουμε μπροστά στα γραφεία της Περιφέρειας, της Αντιπεριφέρειας και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, για να συναντήσουμε τους εργαζόμενους - καταναλωτές και να μάθουν ότι δε φταίμε για τις υψηλές τιμές στο λάδι και τις ελιές στην κατανάλωση. Οτι δεν είμαστε εμείς, οι αγροτοπαραγωγοί, που τους στερούν να καταναλώνουν τις αναγκαίες ποσότητες σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως είναι το λάδι, και που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία της χώρας μας.

Φταίει η πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στηρίζουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των εμπόρων και μεταποιητών, σε βάρος των διατροφικών αναγκών του λαού μας. Σε βάρος επίσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που προωθούν άμεσα, βίαια, ταχύτατα το ξεκλήρισμα και την καταστροφή της, για να μείνουν οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το συμφέρον είναι κοινό μικρομεσαίων αγροτών, εργατοϋπαλλήλων, μικροεπαγγελματιών για παραγωγή ποιοτικών, καλών και σε προσιτές τιμές τροφίμων που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ