Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Να μπει φραγμός στην απάνθρωπη πολιτική
  • Δυναμώνει το αγωνιστικό μέτωπο για κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη
  • Σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Ολο και μεγαλύτερη ανταπόκριση βρίσκει καθημερινά το αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για κλείσιμο των καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη και συμμετοχή των ΕΒΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις με το κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ. Στην Αθήνα, οι αγωνιστικές δυνάμεις, δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Ελαφρών Φορτηγών «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνει ότι «απεργούμε για να βάλουμε φραγμό στα νέα μέτρα και στην απάνθρωπη πολιτική τους. Διεκδικούμε να παραμείνουμε στη δουλειά μας» και προσθέτει: «Στο χρόνο που πέρασε η κατάσταση της δουλειάς μας χειροτέρευσε, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους δύσκολα τα βγάζουμε πέρα και πολλοί οδηγούμαστε στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση μας συνεχώς θα χειροτερεύει. Ο Νόμος για τη λεγόμενη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, δημιούργησε το περιβάλλον για την παραπέρα κυριαρχία των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΦΔΧ. Η αξία της άδειας έχει πέσει πιο κάτω και από τα εξευτελιστικά ποσά που προβλέπει ο νέος νόμος για τη μεταβατική περίοδο.

Την ίδια άσχημη κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι άλλοι κλάδοι των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων μας. Στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες ρημάζουν, ο τζίρος συνέχεια πέφτει. Δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά, γιατί με τις χιλιάδες απολύσεις φούντωσε η ανεργία και η φτώχεια. Γιατί το χρήμα το άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης της "τρόικας" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει χαρακτηριστικά «μην εμπιστεύεσαι τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονόμευσαν το δίκαιο αγώνα σου πριν από μερικούς μήνες», και τονίζει: «Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση και καμιά εξουσία δεν μπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την καθολική αντίδραση των θυμάτων της. Με την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011 απεργούμε».

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, ότι «συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις εργαζομένων και μικρομεσαίων που γίνονται στις 23 Φλεβάρη κατά των πολιτικών του μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε βάρος όλου του λαού». Επίσης, καλεί «όλες τις Ενώσεις βενζινοπωλών και τους βενζινοπώλες της χώρας να αντιδράσουν άμεσα. Να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο μπορούν, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων και μικρομεσαίων που θα κινητοποιηθούν. Να προβάλουν δυναμικά τα αιτήματα του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ