Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Αγώνας για τη ζωή

Στη γενικευμένη επίθεση εναντίον της δημόσιας υγείας το κίνημα ειρήνης απαντά: «Η υγεία στο λαό και όχι στους εμπόρους του πολέμου». Το κίνημα ειρήνης δήλωνε και δηλώνει ότι ειρήνη χωρίς ελευθερία είναι ειρήνη νεκροταφείου. Το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο αφαιρεί το δικαίωμα ελευθερίας στη λαϊκή υγεία για λογαριασμό των εμπόρων της ζωής. Η υγεία δεν είναι απλό αγαθό. Είναι λαϊκό δικαίωμα ζωής. Τα αγαθά είναι για τους αγαθούς. Η ανθρώπινη ανάγκη είναι δικαίωμα. Το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο που στερεί το λαϊκό δικαίωμα σε μια δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία στερεί το δικαίωμα στην ελευθερία της ζωής του ανθρώπου. Είναι πόλεμος με άλλα μέσα. Το κίνημα ειρήνης υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι έρωτας για τη ζωή.

Το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο εναντίον της δημόσιας δωρεάν λαϊκής υγείας είναι μια μορφή ιμπεριαλιστικού πολέμου καταπίεσης, αρρώστιας, καχεξίας και θανάτου. Το κίνημα ειρήνης υπενθυμίζει ότι η ειρήνη είναι τρόπος ζωής. Η στέρηση της δωρεάν λαϊκής υγείας είναι τρόπος πολέμου και θανάτου. Υπερασπίζεται αυτό το δικαίωμα με κάθε μέσο εναντίον της υποδούλωσής του στα ανελεύθερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών εμπόρων του πολέμου. Υπερασπίζεται κάθε εθνικό και κοινωνικό απελευθερωτικό κίνημα του λαού ως δικαίωμα στη ζωή και την υγεία που αποτελεί βασικό συστατικό της. Είναι εναντίον κάθε μορφής κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων που μετατρέπουν το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία σε εμπόρευμα.

Σήμερα τα συμφέροντα αυτά έχουν θεσμοποιημένο πολυεθνικό χαρακτήρα με τη μορφή της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Εχουν πολεμικό χαρακτήρα με τη μορφή του Συμφώνου της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) της καπιταλιστικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής των ΗΠΑ. Η αφαίμαξη και της πιο στοιχειώδους λαϊκής οικονομίας, όπως, π.χ., τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, από την ελληνική αστική τάξη είναι το τίμημα που προσφέρει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να είναι ισότιμος εταίρος στην ιμπεριαλιστική συμμαχία. Η υγεία είναι το θύμα αυτής της πολιτικής που ενσαρκώνει η κυβέρνηση με το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Το κίνημα ειρήνης υπενθυμίζει ότι η σωτηρία της πατρίδας βρίσκεται στην ελευθερία του λαού της. Ο κίνδυνος της πατρίδας βρίσκεται στην υποδούλωση στα ιμπεριαλιστικά τοκογλυφικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Η σύνταξη των ξωμάχων της δουλειάς ουδέποτε κινδύνευσε. Η μνημονιακή αποδοχή εξυπηρέτησης κεφαλαιοκρατικών τοκογλυφικών συμφερόντων έγινε για να επιβληθεί η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από την ντόπια και ξένη πλουτοκρατική ολιγαρχία που ακούει στο όνομα της διεθνούς αστικής τάξης.

Το κίνημα ειρήνης υπενθυμίζει ότι όταν η ειρήνη περνά ο πόλεμος οφείλει να υποκλίνεται και να παραμερίζει. Ετσι και όταν η λαϊκή υγεία περνά τα κάθε λογής κεφαλαιοκρατικά εμπορικά συμφέροντα πρέπει να ανατρέπονται.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ