Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

NESTLE - ΚΕΡΔΗ Θεαματική αύξηση καθαρών κερδών ανακοίνωσε για τη χρήση του 2010 η ελβετική «Nestle», στα 34,2 δισ. ελβετικά φράγκα (35,6 δισ. δολάρια), έναντι 10,4 δισ. φράγκων το 2009. Τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων του πλανήτη ενισχύθηκαν από την πώληση της εταιρείας οφθαλμικών ειδών «Alcon», στη φαρμακευτική «Nοvartis», έναντι 24,5 δισ. φράγκων. Εάν τα έσοδα της πώλησης εξαιρεθούν από τα αποτελέσματα της «Nestle», η εταιρεία παρουσιάζει πτώση κερδών κατά 7%, στα 9,7 δισ. φράγκα.

ΗΠΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2011, αλλά προβλέπει μια πολύ αργή υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας τα προσεχή έτη. Η Fed προέβλεψε ανάπτυξη μεταξύ του 3,4 και 3,9% το 2011, ενώ το Νοέμβρη προέβλεπε ανάπτυξη από 3,0 ως 3,6%. Το ποσοστό της ανεργίας θα ανέρχεται μεταξύ του 8,8 και 9,0% κατά μέσο όρο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

NABUCCO - ITGI Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις για τη συγχώνευση δύο στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια προγραμμάτων αγωγών φυσικού αερίου, του Nabucco και του αγωγού Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία (ITGI), σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ευρωπαϊκούς βιομηχανικούς και πολιτικούς κύκλους. Η φιλολογία για πιθανή συνεργασία ή συγχώνευση ή σύνδεση των προγραμμάτων Nabucco και ITGI έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, καθώς και τα δύο προγράμματα προσβλέπουν στα αποθέματα φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ