Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 23 Φλεβάρη για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς και τους τυπογράφους αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Στο μεταξύ χτες οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER πραγματοποίησαν από τις 6 το πρωί, 4ωρη στάση εργασίας με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Γενάρη. Η στάση εργασίας είχε ως αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί η «ζωντανή» πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού. Στη συνέχεια και ενώ είχε κηρυχτεί και δεύτερη 4ωρη στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα, η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί η στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.

Χτες το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και την ερχόμενη βδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα, σε τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) - ΜΠΕ, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αντίστοιχα για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 21 και 22 Φλεβάρη. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν 9 με 12 το μεσημέρι, 2 με 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ. Οι δύο Ενώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να μη μετατραπεί το ΑΠΕ σε ΔΕΚΟ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να μην πραγματοποιηθεί νέα περικοπή 10% στους μισθούς σύμφωνα με την από 17.12.2010 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και την τήρηση των ΣΣΕ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φλεβάρη και οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο», με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ο εκδότης Κ. Τριανταφύλλης εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα του.

  • Στα δικαστήρια προσέφυγε και η εργοδοσία της «Μακεδονικής Εκτυπωτικής», προκειμένου να βγάλει παράνομη την 48ωρη απεργία που κηρύχτηκε για χτες και σήμερα για τους εργαζόμενους των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά». Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την εργοδοσία να αναστείλει το πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας 2, 3 και 4 ημερών, καθώς και συνολικά τα σχέδιά της για μειώσεις μισθών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ