Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
φωτο

Η συντρόφισσα Χαρίκλεια Τρίγγα από τη Νεάπολη Κοζάνης, στην μνήμη του άντρα της ΤΡΙΓΓΑ ΒΑΣΙΛΗ, μέσω της ΚΟ Νεάπολης Βοΐου - Κοζάνης, προσέφερε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 2.500 ευρώ.

***

φωτό

Ανήμερα Χριστουγέννων του 2010, σε ηλικία 90 χρόνων, άφησε την τελευταία του πνοή ο σύντροφος ΤΣΙΑΝΤΖΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΗΣ από Νέα Ζίχνη Σερρών. Εδωσε πολλά στο Κόμμα και το υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Λόγω της σταθερότητας στις ιδέες του και το χαρακτήρα του, βρήκε ανταπόκριση στην εκτίμηση και το σεβασμό όλων των χωριανών του.

Η σύζυγός του, στη μνήμη του συντρόφου της, προσφέρει 3.000 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

  • Επίσης στη μνήμη του συντρόφου και θείου Αδαμάντη Τσιαντζή, αντί για στεφάνι οι Βότσης Φίλιππος και Μαρία προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

***

φωτο

Τον περασμένο Δεκέμβρη «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου, σε ηλικία 90 χρόνων. Γεννήθηκε το 1921 και μεγάλωσε στην Αετομηλίτσα του Γράμμου σε οικογένεια κτηνοτρόφων. Τον Οκτώβρη του 1942 εντάχθηκε στις οργανώσεις του ΕΑΜ, στην περιοχή της Κόνιτσας, μέχρι το 1944. Συνέχισε την αγωνιστική του δράση σαν μαχητής του ΔΣΕ από τον Απρίλη του 1947 μέχρι τον Αύγουστο του 1949. Με την οπισθοχώρηση των δυνάμεων του ΔΣΕ, βρέθηκε στη φιλόξενη Σοβιετική Ενωση. Παντρεύτηκε την συναγωνίστρια Μαρία Παναγιώτου και απέκτησαν 3 κόρες, την Αργυρώ και την Δέσποινα στην πολιτική προσφυγιά, και την Αννα με τον επαναπατρισμό τους στο Μάνδαλο Πέλλας. Μέλος του Κόμματος μέχρι το θάνατό του στις 12 Δεκέμβρη του 2010.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Μαρία, και οι κόρες του, Αννα, Αργυρώ και Δέσποινα, προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Μενηίδας Πέλλας, 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας άνδρα - πατέρα - παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε από το υστέρημα στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Κούλα - Ελένη - Σπύρος - Μαρία

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ οι Α. Κ. και Α. Φ. προσφέρουν 50 ευρώ στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση».

***

φωτό

Συμπληρώνονται 20 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μου ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ.

Στην μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η σύντροφός του

Μαίρη Κατσαρού

***

φωτό

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΤΣΙΟΥ προσφέρω, στη μνήμη του, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Τρικάλων.

Η σύζυγος, Μαρίνα Κίτσιου

***

φωτο

Στις 12.1.2010, σε ηλικία 74 χρόνων, έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από βαριά καρδιακή νόσο, σε νοσοκομείο της Θεσ/νίκης, ο ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, γιος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΤΣΟΠΟΥΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Σήμερα Κυριακή 20.2.2011, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΠΟΥΡΙΔΗ.

Γεννήθηκε στις 26.10.1936 στο χωριό Ιδα του νομού Πέλλας. Το 1948, με τον Εμφύλιο πήρε το δρόμο της προσφυγιάς με τα αδέρφια του. Αρχικά βρέθηκε με τα αδέρφια του στην Τσεχοσλοβακία και, στη συνέχεια, πέρασε στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο και πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού. Το 1962 παντρεύτηκε με την Σοφία Αγαθονικιάδου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Πέτρο και την Πελαγία. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1976 στην Ελλάδα όπου εργάστηκε, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ως μηχανικός.

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία, τα παιδιά του, τα αδέρφια του και τα εγγόνια του, προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ ενίσχυση.

Αιωνία η μνήμη του

***

φωτο

Στις 23/12/2010 «έφυγε» από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο σύντροφός μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ του Αποστόλου. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Τυρνάβου

***

φωτο

Στις 16.2.2010, σε ηλικία 38 ετών, «έφυγε» από κοντά μας η μονάκριβη κόρη μας ΜΑΡΩ (ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ).

Η Μάρω τελείωσε με υψηλή βαθμολογία το Λύκειο και μετά σπούδασε με μεγάλη επιτυχία, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία. Εργάστηκε στο θέατρο ΚΕΑ σαν ενδυματολόγος και ηθοποιός. Τελείωσε, με επιτυχία, τη Σχολή Αγιογραφίας της ΧΑΝ, με σημαντικότερο έργο της τον «Ψυχεδελικό Αγγελο». Ηταν δεινή σκιτσογράφος και έργα της δημοσιεύτηκαν σε εκπαιδευτικό περιοδικό και στο περιοδικό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β'» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η Μάρω διακρινόταν για τη σύνεση, το μετρημένο χαρακτήρα και την ευγένεια προς τους άλλους ανθρώπους. Η Μάρω πίστευε και είχε κανόνα της, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην μνήμη της, αντί μνημοσύνου, δίνουμε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 300 ευρώ και στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η οικογένειά της

***

φωτο

Στις 19 Φλεβάρη του 1998 «έφυγε» από τη ζωή, πρόωρα και αναπάντεχα, ο σ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Λογιστών.

ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΜΑΚΡΙΝΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΜΑΚΡΙΝΑ
Με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από την απώλειά του, προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας του Κόμματος.

Η σύζυγός του, Βιβή

Τα παιδιά και η μητέρα του

***

φωτο

Στις 19 Γενάρη 2010 πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μου, στα 54 χρόνια του, ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ. Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή, πήγε κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Κώστα. Εσύ Νίκο έφυγες, κι εμένα μόνη συντροφιά μου, τώρα, είναι η θλίψη και ο πόνος που νιώθω για το δικό σου χαμό. Δίχως να 'χω πλέον ελπίδα καμία πως κάποια στιγμή θα σε ξαναδώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συγγενείς και ιδιαίτερα όλους τους χωριανούς που συμπαραστέκονται στο βαρύ πένθος μου.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η μητέρα του, Δήμητρα Καρακώστα

***

φωτο

Στις 5-2-2011 «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 67 ετών, ο σ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ, από το χωριό Απόστολοι του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνης. Από μικρό παιδί και σε όλη του τη ζωή στάθηκε τίμια και με αγωνιστική συνέπεια στο πλευρό του Αγροτικού και Εργατικού Κινήματος. Ηταν ενήμερος και πάντα με αγωνιστική διάθεση αντιμετώπιζε μικρά και μεγάλα πολιτικά - συνδικαλιστικά ζητήματα. Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα, κράτησε ξεκάθαρη στάση δίχως να ταλαντευτεί ούτε στο ελάχιστο. Αυτή την κομμουνιστική στάση ως μέλος του ΚΚΕ, κράτησε μέχρι το τέλος.

ΚΊΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΊΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Σύντροφοί του και αντί για στεφάνι, όπως και ο ίδιος έλεγε, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Ρεθύμνου, 270 ευρώ ως συνέχεια της δράσης του για Λαϊκή Εξουσία.

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ, ο Κώστας Αλυσσανδράκης και η Γεωργία Λαδογιάννη προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΟΥ - ΤΟΛΙΟΥ, από την Καβάλα, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, η αδερφή της και τα ανίψια της προσφέρουν για οικονομική ενίσχυση στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ.

***

φωτο

Στις 6 Φλεβάρη 2011, «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας γαμπρός ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ, το ποσό των 250 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τσούμπας Πάνος, Μπεκρή Γιώτα, Κατσίμπελη Ευδοκία

***

φωτό

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, που μέχρι το θάνατό του ήταν στέλεχος της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων και μέλος του ΚΚΕ, η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

***

φωτό

Στις 11 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 42 χρόνια από το θάνατο του συναγωνιστή ΦΩΤΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, στην Τασκένδη όπου ζούσε πολιτικός πρόσφυγας.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ιωσηφίδου Κλεονίκη

τα παιδιά του, Νίκος - Θεόδωρος - Μαρία

***

Η Λίτου Κωνσταντίνα και τα παιδιά της από τη Νάουσα Ημαθίας προσφέρουν 500 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη του συζύγου και πατέρα τους, ΛΙΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Χρήστου, καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Στη μνήμη του πατέρα μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΕΪΧΑΝΕΤΖΙΔΗ, που πέθανε το 1933, και του αδελφού μας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΕΪΧΑΝΕΤΖΙΔΗ, από τα Μέταλλα Σερρών, ΕΠΟΝίτη που σκοτώθηκε στο Μπόσταγα (Μενοίκιον όρος), το 1948, στο Ν. Σερρών, οι αδελφές Σπέντζου Ευθυμία και Τσομπλεκτζή Χρυσάνθη πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση στη ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ.

***

Φωτό 4

Στη μνήμη των γονέων μου, ΜΑΚΡΙΝΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, του συζύγου μου ΠΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ και της εξαδέλφης μου ΕΛΛΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, προσφέρω το ποσό των 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κιλκίς.

Στις 25.1.2011 ο πατέρας μου ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ συμπλήρωσε 36 χρόνια από το θάνατό του και 136 από τη γέννησή του, η δε μητέρα μου ΜΑΚΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, που στην Κατοχή το σπίτι της ήταν γιάφκα των διωκόμενων κομμουνιστών και των συνελεύσεων κομματικών οργάνων, συμπλήρωσε 26 χρόνια από το θάνατό της και 126 από τη γέννησή της.

Αγγέλα Πηλιτσοπούλου

***

Η Ελένη Ιωαννίδου προσφέρει 20 ευρώ στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, στην ΚΟ Κιλκίς.

***

Μέσα στον Γενάρη 2011 χάσαμε ξαφνικά δύο αδελφές, τις ΚΑΛΠΑΖΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΑ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ, το γένος Αλμαζίδη.

Στη μνήμη τους, ο αδελφός της Δήμος Αλμαζίδης (Πετράκης) και τα ξαδέρφια Στύλος Αλμαζίδης και Κώστας Καλπαζίδης, προσφέρουν στην ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΠΑΛΠΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΛΠΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

Φωτό

Στις 3 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια που ο σύντροφος ΜΠΙΖΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.

Η συζυγός του και ο γιος του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδολείβους, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Πέτρος και Σουλτάνα Μπίζελα

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΠΑΚΑΚΗ, αλλά και των αγωνιστών του ΚΚΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, η γυναίκα του Αρετή Παλπακάκη πρόσφερε 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ρεθύμνου, για ενίσχυση και συνέχιση της δράσης του.

***

Φωτο

Η ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ γεννήθηκε το 1924 στην Παναγία της Θάσου, όπου και έζησε όλη της τη ζωή μέχρι τις 26.1.2011 που «έφυγε». Από μικρό κορίτσι ένιωσε τι θα πει φασισμός, όταν η δικτατορία του Μεταξά βασάνιζε τον πατέρα της. Το 1942 στρατεύτηκε στο αντάρτικο της Θάσου, επιτελώντας χρέη νοσοκόμας και γυρνώντας, βουνοκορφή - βουνοκορφή το νησί, για να νοσηλέψει τραυματισμένους αντάρτες. Βασανίστηκε στις φυλακές της Ξάνθης, εξορίστηκε στο Τρίκερι, κυνηγήθηκε στη δικτατορία του '67. Μέλος του ΚΚΕ από τα 18 της χρόνια, πιστή στις αρχές του και με πολιτικό κριτήριο που απέκτησε μέσα από επίπονο αγώνα.

Στη μνήμη της, στην αγαπημένη της εφημερίδα, τον «Ριζοσπάστη» που διάβαζε καθημερινά χωρίς να αφήνει λέξη να πάει χαμένη, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν 300 ευρώ.


Τρίγγας Βασίλης
Τρίγγας Βασίλης

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

Χαρίλαος Πηλιτσόπουλος
Χαρίλαος Πηλιτσόπουλος

Ελλη Αμανατίδου
Ελλη Αμανατίδου

ΜΕΪΧΑΝΕΤΖΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΜΕΪΧΑΝΕΤΖΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΖΕΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΖΕΛΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΙΝΑΣ

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗ

Ευστρατία Χαϊδευτού
Ευστρατία Χαϊδευτού

Χρήστος Καράτζιος
Χρήστος Καράτζιος

Δημήτρης Τσοπουρίδης
Δημήτρης Τσοπουρίδης

Αδαμάντης Τσιαντζής
Αδαμάντης Τσιαντζής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ