Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Τρίτη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, οργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και τον ΟΕΚ, αφού ξεκίνησε η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ που έχει ξεκινήσει, έχει δύο στόχους:

α) Να ξεπουλήσουν όσο όσο τα οικόπεδα φιλέτα.

β) Να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες ποια οικόπεδα θα αρπάξουν, για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες από επιδότηση επιτοκίου, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα - υπογραμμίζει - των πολιτικών που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Οργανισμό. Τόσα χρόνια ο ΟΕΚ ήταν η παχιά αγελάδα για τις τράπεζες. Τους εξασφάλιζε πελάτες και ζεστό χρήμα για την επιδότηση επιτοκίου. Σήμερα οι τραπεζίτες αδίστακτα ζητούν να αρπάξουν και το τελευταίο οικόπεδο που έχει αγοραστεί με λεφτά των εργαζομένων για να κατασκευαστούν κατοικίες. Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες απειλούν όλους όσοι έχουν συνάψει δανειοδοτική σχέση μέσω του ΟΕΚ, να τους πάρουν το σπίτι, αφού η ανεργία, η ακρίβεια και η φτώχεια, τους δυσκολεύει να πληρώσουν τη δόση. Ο Οργανισμός παίζει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες, έκθετους στα νύχια των αρπακτικών των τραπεζών».

Η Ομοσπονδία καλεί τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους του Οργανισμού «σε αγωνιστική δράση, για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης, για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του Οργανισμού, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα προγράμματα του ΟΕΚ, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ