Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πλημμύρισαν ξανά καλλιέργειες

Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών πλημμύρισαν, για μια ακόμα φορά, σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων ύστερα από βροχόπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τις πλημμύρες επλήγησαν, κυρίως, καλλιέργειες με τριφύλλια και σιτηρά, σε Φαρκαδόνα, Ζάρκο, Κεραμίδι, Πηνειάδα, Γριζάνο και Παναγίτσα.

Την κύρια ευθύνη γι αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση, δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εδώ και πολλά χρόνια, οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν την κατασκευή των απαραίτητων έργων, μεταξύ των οποίων την εκτροπή του Αχελώου, καθώς και άλλα αντιπλημμυρικά, όπως φράγματα και να κηρυχτεί η περιοχή πλημμυρόπληκτη.

Συγκεκριμένα ζητούν: Να κηρυχτεί η περιοχή πλημμυρόπληκτη ώστε να ισχύει ειδικό καθεστώς στο θέμα των αποζημιώσεων και να αποζημιώνονται έγκαιρα οι πληγέντες παραγωγοί για όλη την καλλιεργητική περίοδο και για οποιοδήποτε ποσοστό ζημιάς, έως 100%. Το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ