Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Με... όπλο τις έδρες

Οι γεμάτες κερκίδες είναι αυτές που μπορεί να κάνουν τον Ομπράντοβιτς να χαμογελάσει σήμερα

Sportidea

Οι γεμάτες κερκίδες είναι αυτές που μπορεί να κάνουν τον Ομπράντοβιτς να χαμογελάσει σήμερα
Στις έδρες τους αγωνίζονται σήμερα τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις δυο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις στο χώρο του μπάσκετ. Συγκεκριμένα για την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ της ULEB Ολυμπιακός και Περιστέρι υποδέχονται την Οβαρένσε και τη Ζαντάρ αντίστοιχα, ενώ για τη ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ της ΦΙΜΠΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΟΑΚΑ, 21.30 ΤΕΜΠΟ)

«Ελάτε κόσμε»... Κάπως έτσι είναι το μήνυμα που στέλνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για το σημερινό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στους οπαδούς της ομάδας, προκειμένου να μην παρατηρηθούν τα θλιβερά φαινόμενα που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με τις άδειες εξέδρες. «Θα είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μας. Κρίνεται η πρώτη θέση του ομίλου». Ισως και για αυτόν το λόγο ο Ζοτς έκανε εκτενή αναφορά στους Ρώσους και το σημερινό παιχνίδι προκειμένου έτσι να δείξει και τη σοβαρότητα του αγώνα. «Βρισκόμαστε ενώπιον του πιο σημαντικού αγώνα που έχουμε δώσει ως τώρα για τη Σουπρολίγκα. Κρίνεται η πρώτη θέση του ομίλου. Η ΤΣΣΚΑ έχει γνωστό μπασκετικό στιλ. Παίζει επιθετική άμυνα και της αρέσει να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Ολοι σουτάρουν τρίποντα και όλοι πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Κάνουν πολλές αλλαγές στην άμυνα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση: να τους χτυπήσουμε «διαβάζοντας» κάθε φορά την άμυνα και επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή επιθετική λύση».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΒΑΡΕΝΣΕ (ΣΕΦ, 21.15 ΑΛΦΑ)

Σαν την πρόβα τζενεράλε ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βλέπουν στον Ολυμπιακό το σημερινό παιχνίδι με την Οβαρένσε. Βλέπετε, η δυναμικότητα των Πορτογάλων είναι τέτοια που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Πάντως αυτό το... συγκλονιστικό απρόοπτο είναι που αγχώνει κάπως τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ηλία Ζούρο, και για αυτό έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή. «Ολοι νομίζουν πως λόγω της εξέλιξης του πρώτου αγώνα θα έχουμε μια πολύ εύκολη αποστολή. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Αρκεί να σας πω ότι στο τελευταίο της παιχνίδι με τη Ρεάλ η Οβαρένσε προηγούνταν στο ημίχρονο 55-46. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Χρειαζόμαστε τη νίκη με όσο το δυνατό μεγαλύτερο σκορ, για τη συνέχεια».

Για την ίδια διοργάνωση το Περιστέρι υποδέχεται τη Ζαντάρ (21.00) λίγες ημέρες μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στην Κρήτη επί του Ηρακλείου, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που νικήσει τη Ζαντάρ θέτει υποψηφιότητα για μια εκ των δυο πρώτων θέσεων του ομίλου. Τη νίκη όμως ψάχνουν και οι Κροάτες, αφού μόνο έτσι μπορούν να ελπίζουν για συνέχεια στα ευρωπαϊκά τους όνειρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ