Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η εργατική τάξη πάει σινεμά!

Από την ταινία «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;» των Μπρεχτ - Ντουντόφ
Από την ταινία «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;» των Μπρεχτ - Ντουντόφ
Ξεκίνησε χθες με την προβολή της σημαντικής ταινίας «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;» των Μπρεχτ - Ντουντόφ στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, τηλ. 210.8215.469) το πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Η εργατική τάξη πάει σινεμά», που διοργανώνει η «New Star» με προβολές σπουδαίων ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου με επαναστατικό προσανατολισμό. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η πρωτοβουλία να υπάρχει εισιτήριο 5 ευρώ για τους εργαζόμενους και 3 ευρώ για τους άνεργους, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η ταινία «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος;» (προβολές 20.45 και 22.45) είναι ένα συλλογικό κινηματογραφικό εγχείρημα, με χιλιάδες ερασιτέχνες εργάτες, αθλητές και τραγουδιστές, γυρίσματα με μηδαμινούς πόρους σε πραγματικές τοποθεσίες, και αντίξοες συνθήκες, αφού τα γυρίσματα δέχονταν επιθέσεις από φασιστικές ομάδες.

Καθημερινά στις 8 μ.μ., πριν από την έναρξη της ταινίας, θα προηγείται μουσικό πρόγραμμα: Πιάνο: Στάθης Ανινος. Τραγούδι: Πηνελόπη Σεργουνιώτη. Ποίηση: Μπέρτολτ Μπρεχτ. Μουσική: Χανς Εισνερ, Κουρτ Βάιλ. Ενώ στις 10 μ.μ. στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν: Πιάνο: Κώστας Εγγλέζος. Τραγούδι: Σύλβια Καπερνάρου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου, με την προβολή 13 ακόμα σπουδαίων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ