Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
Προετοιμάζουν το ξεπούλημα

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατήγγειλε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επερώτησης που κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Σ. Σακοράφα.

Οπως τόνισε, η κυβέρνηση προωθεί το διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε δύο κομμάτια, εξέλιξη που αποτελεί το πρώτο βήμα για το μπάσιμο σε αυτό ιδιωτών που ενδιαφέρονται για το κερδοφόρο κομμάτι του, αφού προφανώς το κομμάτι που θα παρέχει τη δημόσια υπηρεσία της παρακαταθήκης αφήνει αδιάφορους τους «επενδυτές». Η βουλευτής είπε ότι στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση προχωράει στην ίδρυση θυγατρικού τραπεζικού φορέα όπου θα ενσωματωθούν οι δραστηριότητες που αφορούν τις τραπεζικές εργασίες και με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζει το κερδοφόρο κομμάτι του Ταμείου και το υπόλοιπο το υποβαθμίζει και το υποτιμά.

Η ιδιωτικοποίηση του Ταμείου, τόνισε, που εκτός των άλλων χορηγεί και δάνεια στους δημόσιους υπάλληλους για την απόκτηση στέγης, σε συνδυασμό με την πλήρη χρεοκοπία στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας θα καταστήσουν την απόκτηση στέγης από τους εργαζόμενους «όνειρο απατηλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ