Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ
Καταγγελία των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Στην εποχή της χούντας και ακόμα παλιότερα μας επιστρέφει ο τίτλος του αναπτυξιακού σχεδιασμού υποδομών για το μέλλον», σύμφωνα με καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θάσου. Συγκεκριμένα, χτες, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν σε συζήτηση ήταν και το παρακάτω: «Περί αποδοχής συμμετοχής στο έργο "Δημιουργία μακροχρόνιας στρατηγικής και δικτύων για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δρόμων του "Σιδηρού Παραπετάσματος", στη βαλκανική πλευρά του». Το αναπτυξιακό πρόγραμμα με αυτόν τον τίτλο αναφέρεται σε υποδομή σε ποδηλασία που θα περνά από 22 χώρες, ακολουθώντας τη γραμμή που χώριζε κάποτε γεωγραφικά δύο πολιτικο-οικονομικά συστήματα.

Στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θάσου τονίζεται:

«Ο ευρωενωσιακής έμπνευσης σχεδιασμός υποδομών οδοποιίας φέρει στον τίτλο του το γνωστό αντικομμουνιστικό χαρακτηρισμό "Σιδηρούν παραπέτασμα", παραπέμποντας ευθέως στην προσπάθεια που αμείωτα κάνει η ΕΕ, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές, να εξισώσει στη συνείδηση των λαών το φασισμό που γεννήθηκε στα σπλάχνα του καπιταλισμού, με το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και οικοδόμησαν οι λαοί στην Ανατολική Ευρώπη.

Προδίδει ότι υπάρχει άρρηκτη συνέχεια στην ιδεολογική και πολιτική επίθεση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως αυτό της ΕΕ, ενάντια στις λαϊκές κατακτήσεις. Υπάρχει ο φόβος τους γι' αυτό που δε θα αποφύγουν τελικά: Την αμφισβήτηση της εξουσίας των μονοπωλίων και την αντικατάστασή της από λαϊκή - εργατική.

Τέλος, στην ουσία της, η πρόταση είναι στα πλαίσια της αντίληψης για ανάπτυξη που δεν έχει να κάνει με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά με τους σχεδιασμούς των ελληνικών και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων για μια ανάπτυξη που θα τους υποστηρίζει πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους και εξασφαλίζοντας το δικό τους μέλλον».

Σημειώνεται ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου αποχώρησε χτες από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού, όταν το προεδρείο έκανε ξεκάθαρο ότι αδυνατεί να αλλάξει ακόμη και τον τίτλο του «αναπτυξιακού» αυτού σχεδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ