Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα

Να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο τυπογραφείο («ΦΙΛΙΠΠΟΣ») του ομίλου στο Κιλκίς, μέσα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες. Εξουσιοδότησαν το ταξικό συνδικάτο τους, το Σύνδεσμο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, να καθορίσει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσουν για να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας να αλλάξει την εργασιακή τους σχέση από σταθερής και πλήρους εργασίας σε μερικής απασχόλησης με τη μείωση του ωραρίου κατά 1 ώρα και αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους κατά 12,5%

Την ίδια ώρα κάτω από τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ, χθες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» εξαναγκάζονταν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ή να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοϊτσίδη και τον Γραμματέα Τ. Φωκιανίδη να υπογράψουν γι' αυτούς. Αυτές οι κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις εργασίας προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι αποδέχονται μείωση των αποδοχών τους κατά 12,5% και συναινούν σε απολύσεις σε περίπτωση που κλείσει κάποια δραστηριότητα της επιχείρησης ή οι ζημιές της στο τέλος του 2011 ξεπεράσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ να προχωρήσει στην κατάργηση της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον «Αγγελιοφόρο» ανοίγει το δρόμο για την επίθεση των εργοδοτών με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα, απέναντι σε ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει το ενορχηστρωμένο παιχνίδι που στήθηκε από την εργοδοσία και τους πρόθυμους υποστηρικτές της στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ. Θυμίζει ότι θύμα του ίδιου παιχνιδιού έπεσαν πριν από τους εργαζόμενους στον «Αγγελιοφόρο» και οι συνάδελφοί τους σε MEGA, ANT1, ΩΜΕΓΑ, Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ3, και αλλού.

Καλεί τους εργαζόμενους στον «Αγγελιοφόρο» να μην υπογράψουν τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, να μην υποκύψουν στον εκβιασμό. «Με όπλο την ενότητα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στις σαρωτικές ανατροπές που σχεδιάζουν τα αφεντικά με τους μόνιμα φιλικούς συνομιλητές τους. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι ο ενιαίος, καθολικός και συντονισμένος αγώνας ενάντια στην ενιαία σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, συνδικαλιστικών ηγεσιών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ