Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Εντείνονται οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη δημιουργία του σχολείου της αγοράς

Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 45ου Γυμνασίου Αθήνας
Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 45ου Γυμνασίου Αθήνας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονιών, μαθητών και άλλων φορέων στις προωθούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων. Ενα μέτρο που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, με στόχο μαθητές να καταρτίζονται μαζικά στο «πολυδύναμο» σχολείο της αγοράς.

Χτες, οι μαθητές του 45ου Γυμνασίου Αθήνας που βρίσκεται στην οδό Σίνα προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους και ανάρτησαν πανό στο σχολείο τους το οποίο συγχωνεύεται. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει κατατεθεί, το 45ο συγχωνεύεται με το 5ο Γυμνάσιο και προτείνεται η μετακίνηση τους στο κτίριο που στεγάζει το 5ο ΓΕΛ στα Εξάρχεια. Το κτίριο του 45ου Γυμνασίου θα παραμείνει κενό.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας αντιδρά στις συγχωνεύσεις ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Η κινητοποίηση προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μάρτη στη 1.30 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος έχει κηρύξει για τότε τρίωρη στάση εργασίας (12 μέχρι τις 3 μ.μ.) και καλεί τους Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζόμενων της περιοχής σε συμμετοχή σ' αυτή την κινητοποίηση, τονίζοντας ότι «τα θέματα της Παιδείας αφορούν ολόκληρο το λαό και τους εργαζόμενους».

Κινητοποίηση έγινε χτες στη Λάρυμνα, ενάντια στην κατάργηση του Γυμνασίου - Λυκείου και μεταφορά μαθητών τους στο Μαρτίνο. Πλήθος φορέων συμμετείχαν στην κινητοποίηση όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Ρούσσης σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να περάσει «το έγκλημα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων, το οποίο θα είναι σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας». Οι μαθητές των σχολείων συνέχισαν και χτες την κατάληψη του σχολείου την οποία αποφάσισαν μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων πραγματοποιείται στην Καρδίτσα την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Η σχετική απόφαση προέκυψε μετά από σύσκεψη φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ