Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόσθετη περιπέτεια για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Σε μια πρόσθετη περιπέτεια οδηγούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ) με την απόφασή τους να προχωρήσουν από αύριο σε αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων με τον ΟΠΑΔ και να καλέσουν τους γιατρούς μέλη τους να σταματήσουν να κάνουν δεκτά τα αποκόμματα των βιβλιαρίων.

Οι δύο σύλλογοι προχώρησαν σε αυτή την απόφαση γιατί, ως συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ, έχουν να πληρωθούν 14 μήνες απ' το Δημόσιο και τουλάχιστον δύο χρόνια από τα άλλα Ταμεία. Αντί δηλαδή οι σύλλογοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους απ' το κράτος, υποβάλλουν σε μια ακόμα αφαίμαξη - και ταυτόχρονα ταλαιπωρία - τους ασφαλισμένους που έχουν τριπλοπληρώσει για να έχουν αυτές τις υποβαθμισμένες παροχές Υγείας, τις οποίες και επιδεινώνει η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική της.

Με την απόφαση για την άμεση πληρωμή απ' τους ασθενείς με τιμές κρατικού τιμολογίου διαφώνησε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στη συνεδρίαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ. Πρότεινε οι γιατροί να διεκδικήσουν - σε συμμαχία με τους ασφαλισμένους - τα χρήματα που τους χρωστά ο ΟΠΑΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ