Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα κατολίσθηση βράχου στα Τέμπη

Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση στη Θεσσαλία, κυρίως στο Νομό Μαγνησίας και στα ορεινά των άλλων νομών της περιοχής. Η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων στάθηκε η αφορμή για να σημειωθεί νέα πτώση βράχου στην κοιλάδα των Τεμπών, τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, έναν οδηγό. Η νέα πτώση έγινε σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο που είχε σημειωθεί η φονική κατολίσθηση, το Δεκέμβρη του 2009, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια του δρόμου και δείχνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται κι άλλα, πρόσθετα, μέτρα και έργα για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η νέα κατολίσθηση στα Τέμπη ήρθε να αναδείξει για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι οποίες διασφαλίζουν αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις ανάγκες του λαού για ασφαλή και δωρεάν κυκλοφορία στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Προκλητικά ήταν όσα είπε στις δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», που έχει αναλάβει το έργο Μαλιακός - Κλειδί, η οποία ανέφερε ότι η κατολίσθηση οφείλεται στις ακραίες καιρικές συνθήκες, ότι ο δρόμος είναι ασφαλής και επιχειρώντας να υποτιμήσει το γεγονός είπε ότι δεν πρόκειται για πτώση βράχου, αλλά ...πέτρας!

Στελέχη της εταιρείας, με δηλώσεις τους προ ημερών σε τοπική εφημερίδα, άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι θα καθυστερήσουν τα έργα ολοκλήρωσης της σήραγγας των Τεμπών και προκαλώντας την «κοινή γνώμη» έκαναν λόγο για διαφυγόντα κέρδη λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό και της μη καταβολής αντιτίμου διοδίων από διερχόμενους οδηγούς. Επίσης δήλωσαν ότι η αύξηση της τάξης του 33,3% στις τιμές των διοδίων που προέβλεπε η σύμβαση, αρχές του έτους, δεν εφαρμόστηκε, λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με το Δημόσιο. Χαρακτήρισαν μάλιστα το ληστρικό χαράτσι των διοδίων ως «οξυγόνο του σπουδαίου αυτού έργου»!

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έμειναν από το βράδυ της Δευτέρας η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, αλλά και χωριά στο Πήλιο, εξαιτίας της κατάρρευσης πυλώνα υψηλής τάσης στο χωριό Δράκεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ