Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στα άλματα οι διακρίσεις

Η πολύ καλή παρουσία των δυο Ελλήνων αθλητών στον τελικό του ύψους, όπου ο Κώστας Μπανιώτης και ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέλαβαν αντίστοιχα την 4η και 5η θέση, ήταν η πιο σπουδαία διάκριση για την ελληνική αποστολή στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Παρίσι. Οι δυο άλτες μετά τη σπουδαία επιτυχία της Παρασκευής να προκριθούν στον τελικό συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις τους και στον τελικό όπου πραγματοποίησαν και οι δυο ατομικό ρεκόρ. Ο Μπανιώτης με άλμα στα 2.32 μάλιστα άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Χονδροκούκης με τα 2.29 ήταν στην πέμπτη θέση. Η πρώτη τριάδα στο αγώνα ήταν: 1. Ιβάν Ούχοφ (Ρωσία) 2,38μ. 2. Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία) 2,34μ. 3. Αλεξάντερ Σουστόφ (Ρωσία) 2,34μ.

Κατά τα άλλα ο Κώστας Φιλιππίδης κατετάγη στην πέμπτη θέση στον τελικό του επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5.61. Η Γεωργία Κοκλώνη έφθασε μέχρι τα ημιτελικά των 60μ, ωστόσο αν και βελτίωσε τη φετινή επίδοση με χρόνο 7.27 δεν ήταν αρκετό να της δώσει την πρόκριση στον τελικό. Η Αθανασία Πέρρα στον τελικό του τριπλούν περιορίστηκε στην έβδομη θέση στο «Μπερσί» με άλμα μόλις στα 14,01. Η Ελενα Καφούρου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και αποκλείστηκε από τον τελικό του μήκους.

Πέταξαν οι ...Πετεινοί

Οι οικοδεσπότες των αγώνων, Γάλλοι, ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση από πλευράς διακρίσεων με τους Τιάγκο στο τριπλούν, Λαβινελί στο επί κοντώ και την ομάδα 4Χ400 των ανδρών να ξεχωρίζουν. Στο τριπλούν ο Τέντι Τιάγκο έγραψε ιστορία καθώς ο 21χρονος Παριζιάνος που γυμνάζεται με τον σπουδαίο Κουβανό Ιβάν Πεντρόσο πραγματοποίησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 17,92 (17.91 το παλιό δικό του επίσης), ενώ λίγο αργότερα ξανάκανε άλμα με την ίδια επίδοση.

Στο επί κοντώ ο Ρενό Λαβιλενί αναδείχθηκε νικητής με άλμα στα 6,03μ που είναι η τρίτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο μετά το παγκόσμιο ρεκόρ με 6,16μ. του Σεργκέι Μπούμπκα και το 6,06μ. του Αυστραλού χρυσού Ολυμπιονίκη Στιβ Χούκερ. Στη σκυταλοδρομία 4Χ400 των ανδρών έγινε η έκπληξη και η γαλλική ομάδα πήρε το χρυσό με 3.06.17. Στα 60μ των ανδρών ο Νιγηριανός - πολιτογραφημένος Πορτογάλος - Φράνσις Ομπικβέλου κέρδισε με 6.53. Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτευσε η Ρωσία με 15 μετάλλια στο σύνολο και ακολούθησαν Γαλλία 11, Γερμανία 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ