Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ»
Σήμερα η 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» (ΕΒΖ), ενώ θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη συμβολική κατάληψη στις κεντρικές υπηρεσίες της βιομηχανίας, καθώς και του υποκαταστήματος της ATE στην πλατεία Αριστοτέλους... Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόθεση της τράπεζας να πουλήσει τη συμμετοχή της (άνω του 80%) στην επιχείρηση.

Στο μεταξύ σε πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας τονίζεται ανάμεσα σε άλλα:

«Το ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών οργανώσεων (ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ, ΔΩΔΩΝΗ και ΣΕΚΑΠ) που απέμειναν, σημαίνει ότι χάνονται και τα τελευταία υποτυπώδη στηρίγματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και ξεπουλήματος των θυγατρικών της, που επιβάλλει το μνημόνιο, αποτελεί πλήγμα και για τους αγροτοκτηνοτρόφους και για τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες βιομηχανίες και συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα λόγο να αντιδράσει και η μικρομεσαία αγροτιά. Απαιτείται αγώνας για να μπει φρένο στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ