Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η σαπίλα...

Τη δική του εκδοχή για τις (τελευταίες χρονικά) εξελίξεις στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο έδωσε, χτες, ένας από τους «πρωταγωνιστές». Στέλνοντας ταυτόχρονα - με σαφέστατες αιχμές ή άμεσα - μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχ. Μπέος, επανέλαβε ότι όσα δημοσιοποιήθηκαν αποτελούν «προϊόν υποκλοπής, μονταρισμένο υλικό, συρραφή λέξεων και φράσεων». Μίλησε - μεταξύ άλλων - για «στημένη υπόθεση» από (τον ονόμασε ξεκάθαρα και αρκετές φορές) πρώην πρόεδρο ισχυρής ΠΑΕ: «Εναν άνθρωπο που δυστυχώς για μεγάλο διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος. Είχαμε επαφές πολλές φορές την ημέρα. Μου είχε εκμυστηρευτεί πως είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες πολλών ανθρώπων, αλλά δεν πίστευα πως θα έκανε το ίδιο και για τις δικές μας συζητήσεις».

Αποδέχτηκε ότι στο ένα απόσπασμα του ηχογραφημένου υλικού (που αφορά στην αναμέτρηση Αρη - Παναθηναϊκού) ακούγεται η φωνή του. Ισχυριζόμενος πως η συνομιλία έγινε μετά τον αγώνα «γιατί είναι ένας διαιτητής από τον Βόλο και τον πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο τον Βόλο».

Κάλεσε τον εισαγγελέα «να κάνει άρση απορρήτου τώρα τόσο του δικού μου τηλεφώνου, όσο και του Νικόλα Πατέρα, την επόμενη ημέρα του αγώνα, και να αποδειχθεί ποιος πήρε ποιον και το αντικείμενο της συζήτησης. Και αν μπει στον κόπο ο εισαγγελέας ας επιχειρήσει να δει μήπως κατά λάθος ο ίδιος αριθμός του Πατέρα έχει επικοινωνήσει με τον Δαλούκα. Για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες».

Αρκετές φορές κάλεσε τους κατόχους να στείλουν στη Δικαιοσύνη «τις γνήσιες κασέτες», υποστήριξε ότι θα μηνύσει όλους τους εμπλεκόμενους και διαβεβαίωσε πως «αυτή η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Να είστε σίγουροι πως δεν θα κουκουλωθεί, όπως η περίπτωση για τον ξυλοδαρμό του κ. Βασσάρα που κάποιοι έχουν φροντίσει να παραμείνει στα συρτάρια του ΑΤ Καμινίων».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Προσωπικές μου συζητήσεις δεν πρόκειται να εκμυστηρευτώ, παρά μόνο αν είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αυτοί που δημιούργησαν την ιστορία, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ». Ανέφερε ακόμα πως «αν ήταν ο Γκαγκάτσης τώρα δεν θα επέτρεπε να μιλάει κανένας Νικητιάδης και κανένας Μπιτσαξής».

Στους ισχυρισμούς του Αχ. Μπέου, ο Ν. Πατέρας απάντησε με γραπτή ανακοίνωση. Στην οποία αναφέρει: «Ο κύριος Μπέος εκτός από επιτυχημένος παράγοντας, πολυτάλαντος και λαλίστατος, μας απέδειξε σήμερα ότι είναι και εξαιρετικός σεναριογράφος. Σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δώσει κασέτες σε οποιονδήποτε γιατί δεν έχω κασέτες στην κατοχή μου. Εάν είχαν έρθει κασέτες στην κατοχή μου, θα τις είχα παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τέλος, όσον αφορά τους συκοφαντικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς του κ. Μπέου θα επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας, όπου θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».

Από την πλευρά του, ο καταγγέλλων πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ζήτησε - από τον Δικηγορικό Σύλλογο - άρση του επαγγελματικού απορρήτου για να καταθέσει και άλλα στοιχεία που έμαθε από τον πρώην πελάτη του Γ. Δαλούκα. Επίσης, σε δηλώσεις του σε ραδιοσταθμούς, έκανε λόγο και για άλλο σχετικό ηχητικό υλικό (δεν το κατέχει) όπου μιλάνε «2 από τα σημαντικότερα πρόσωπα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και το έχει στην κατοχή του «επίσης κορυφαίος παράγοντας».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε «κύκλωμα που ορίζει διαιτητές, που καθορίζει μέσω διαιτητών τα αποτελέσματα», για κέρδη «από νόμιμο στοίχημα, αλλά και από στημένα παιχνίδια», για ανθρώπους «που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και κάνουν φορολογικές δηλώσεις ότι κερδίζουν μόνο από το νόμιμο στοίχημα». Ονοματίζοντας μάλιστα πρώην κορυφαίο αθλητικό παράγοντα.

Για το ίδιο θέμα ο πρώην πρόεδρος της τέως ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, δήλωσε (στον ρ/σ «Αθλητικό Metropolis»): «Θα ήθελα να πω πως και αγώνες στήνονται και στοιχήματα παίζονται, αλλά όποιος καταγγείλει κάτι τέτοιο θα υποφέρει στο υπόλοιπο της ζωής του. Θα πρέπει να έχει προστασία και να έχει άδεια οπλοφορίας».

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην Ομοσπονδία, Ανδ. Φάκος, ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράικου, το υλικό των καταγγελιών Κούγια. Από την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι θα του δοθεί. Πάντως, στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό αφού είχε ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι (ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) το υλικό δε ζητήθηκε από τον καταγγέλλοντα ή ότι δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη (για συκοφαντική δυσφήμιση του αθλήματος) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ώστε να το καταθέσει (για την υπεράσπισή του).

Από την πλευρά του ο γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Γ. Τέντε, με κοινοποίηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελ. Ράικου, και στον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου. Κάνει κοινές διαπιστώσεις και επισημαίνει «το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ανησυχία της κοινής γνώμης για την ανάγκη, εντός των ορίων των δικονομικών κανόνων, της ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης, προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της ζοφερής αυτής υπόθεσης». Επίσης, πως «η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής συνδέεται άρρηκτα με την συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και αποφάσεων, που αφορούν την οργάνωση και την φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων».

Εν τω μεταξύ αργά χθες το βράδυ υπήρξε η πληροφορία πως ο γγΑ θα ζητήσει σήμερα (μ' επιστολή του) από την - συνυπεύθυνη για την ζώσα πραγματικότητα - ΕΠΟ ν' αφαιρέσει από την Super League το πρωτάθλημα και να αναλάβει αυτή την διοργάνωσή του. Σε αντίθετη περίπτωση, υποστηρίζεται πως, θα διακοπεί η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ