Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Λέκκας
Γιώργος Λέκκας
φωτο

Πέθανε στην Πάτρα στις 2/3/2011 και κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία στους Πενταγιούς Δωρίδας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών αγώνων μέχρι το τέλος. Καθημερινός αναγνώστης και μελετητής του «Ριζοσπάστη». Γεννήθηκε στην Πενταγιού το 1922. Μεγάλωσε στη Λαμία, ηλεκτροτεχνίτης της Ηλεκτρικής Εταιρείας από το 1938 μέχρι το 1957 που εξαγοράσθηκε από τη ΔΕΗ. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση στη Στερεά και την Ηπειρο, όπως και τα αδέλφια του Ζάχος, Κώστας και Βαγγέλης και η μητέρα τους Χριστούλα. Εξορίσθηκε σε Ικαρία, Γυάρο, Τρίκερι, Αγ. Ευστράτιο και Μακρόνησο. Αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές Πειραιώς το 1949. Απολύθηκε από τη ΔΕΗ το 1959 βάσει του νόμου περί εθνικοφροσύνης. Εργάστηκε ως τεχνίτης εναερίων γραμμών στην Καστοριά και το Πήλιο στον εξηλεκτρισμό της χώρας και επέστρεψε στη Λαμία ως ωρομίσθιος ηλεκτροτεχνίτης στο Δήμο Λαμιέων το 1961. Ηλεκτρολόγος στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με περίτεχνους φωτισμούς σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ΚΘΒΕ και μεγάλων θιάσων. Ο Δ. Ροντήρης του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Εθνικό Θέατρο. Απολύεται και πάλι το 1968 και επανέρχεται το 1970 μέχρι το 1993 που συνταξιοδοτήθηκε ως αρχιηλεκτρολόγος του Δήμου Λαμιέων.

φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΚΑ, που σήμερα, 15.3.2011, συμπληρώνεται ένας χρόνος απ' το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ
Τασούρης Τάσος

Χρήστος Μέντζος

***

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα την περασμένη Τρίτη 8 Μαρτίου, προσφέρουμε αντί για στεφάνι 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη». Η σύζυγος: Μέτη, τα παιδιά: Γιώργος και Μαρία, Πέτρος.

Επίσης: Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Περιστερίου (ΟΓΕ), ο Γυμναστικός Σύλλογος Πετρούπολης, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στη μνήμη του αγαπημένου μας Νίκου 1.000 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ