Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τελευταίο «αντίο» στον Μ. Ρασούλη

Κηδεύεται σήμερα, στις 4.30 μ.μ., από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ο στιχουργός - τραγουδοποιός Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή. Ο θάνατός του, στα 66 του χρόνια, από έμφραγμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε πριν από δεκαήμερο. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στην «Κιβωτό του κόσμου». Τραπεζικοί Λογαριασμοί: Eurobank : 0026 0178 870100 872073. Πειραιώς: 5023 - 032595 - 870.

Σχεδόν σαράντα χρόνια στη μουσική δημιουργία, ο Μ. Ρασούλης, καταπιάστηκε για πρώτη φορά με τη στιχουργική το 1974, όταν στα χνάρια του Βαμβακάρη έγραψε το πρώτο του τραγούδι, «Μες στη μικρή αγκάλη σου», σε μουσική Μάριου Στεφανόπουλου. Ο δημιουργικός του κύκλος ξετυλίχτηκε σε πολλές στροφές: «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» κ.ά.

Δεκάδες τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν και που, παρότι πέρασαν δεκαετίες από τότε που γράφτηκαν, ακόμη τραγουδιούνται: «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ», «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Το κοτλέ παντελονάκι» κ.ά. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους Μ. Λοΐζο, Ν. Μαμαγκάκη, Ν. Παπάζογλου, Ν. Ξυδάκη, Δ. Σαββόπουλο, αδελφούς Κατσιμίχα, Χ. Νικολόπουλο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ