Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών

Τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), τα οποία οδηγούν στην υπολειτουργία του και την απαξίωση του έργου που (μπορεί και πρέπει να) επιτελεί, αναδεικνύει με Ερώτησή του το ΚΚΕ στη Βουλή. Απευθύνεται στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, και την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης. Το σχετικό κείμενο - υπό τον τίτλο «Η κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ)» - αναφέρει:

«Σύμφωνα με τους υπευθύνους το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) έχει χάσει τον σκοπό και τον στόχο του.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αφορούν την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την κτιριακή υποδομή και τον εξοπλισμό. Επίσης, την αδράνεια και τις καθυστερήσεις που αφορούν την κρίση των ερευνητών, τη μη εφαρμογή από την εκάστοτε διοίκηση του ΟΑΚΑ βασικών κανόνων λειτουργίας του, με αποτέλεσμα το ερευνητικό έργο του ήδη υπάρχοντος προσωπικού να έχει αφεθεί στη μοίρα του. Ολα αυτά στοιχειοθετούν μια εικόνα απαξίωσης ενός κέντρου που αποτελεί συστατικό στοιχείο της έρευνας και της εξέλιξης της αθλητικής επιστήμης.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΕΚΑΕ είναι συνέπεια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της παράδοσης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στην επιχειρηματική δράση.

Η πραγματικότητα όσον αφορά το ΕΚΑΕ δεν αφορά την ικανότητα της μιας ή της άλλης κυβέρνησης ούτε βέβαια τη διάθεση της διοίκησης του ΟΑΚΑ, ή την τοποθέτηση νέου διευθυντή. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής έλλειψης πολιτικής στον επιστημονικό αθλητισμό και συνειδητή επιλογή αφού η έρευνα στη χώρα μας λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι με βάση τις ανάγκες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ