Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί, με αποφάσεις των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καθώς και των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Την ίδια μέρα κοινή συνέλευση - συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη).

Στο μεταξύ, άλλη μία απόδειξη για το πώς ...αντιλαμβάνεται αλλά και το πόσο στηρίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων ήταν και η χτεσινή απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή των κινητοποιήσεων για τους δημοσιογράφους του ALTER, τη στιγμή μάλιστα που οι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, με αποφάσεις των Ενώσεων, προχώρησαν από χτες σε νέα 48ωρη απεργία.

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 4 υπέρ (Σόμπολος, Μαγιάση, Κυρίτσης και Κουμπιάς) και 4 κατά («Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Συσπείρωση») αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι και τις 24 Μάρτη (ημερομηνία που η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι θα εισέλθει νέος επενδυτής στην εταιρεία) κόντρα στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων του σταθμού να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ετσι, από τη μία ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός απλώνει χείρα βοηθείας προς την εργοδοσία και από την άλλη προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο των εργαζόμενων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που απαιτούν από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των εργαζομένων είναι απλήρωτοι για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη.

  • Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Αυριανή», με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι ζητούν την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των καθυστερούμενων οφειλών, την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους δημοσιογράφους δεν το έχουν λάβει καθώς και τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ