Κυριακή 20 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΑύξηση 1,6% παρουσίασαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, καθώς οι τιμές στα είδη διατροφής σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1974. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης, ο δομικός δείκτης τιμών - από τον οποίο εξαιρούνται οι κλάδοι ενέργειας και τροφίμων - αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση των τιμών παραγωγού κατά 0,7% και του δομικού δείκτη τιμών κατά 0,2%.

MOODY'S - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες, στο Α3 από Α1, προχώρησε την Τρίτη η Moody's Investors Service, δίνοντας αρνητική προοπτική. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αποδίδει την υποβάθμιση στις «αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης», στη δυσκολία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, σε μια πιθανή ανάγκη για μελλοντική οικονομική στήριξη των τραπεζών και στις «δύσκολες συνθήκες της αγοράς». Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος υποβάθμισε πρόσφατα τις αξιολογήσεις για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Ισπανίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΜΟΛΟΓΑ Η Ισπανία άντλησε την Πέμπτη 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ από δημοπρασία 10 ετών και 30 ετών ομολόγων, με το κόστος δανεισμού της να κυμαίνεται πάνω από το 5%. Η μέση απόδοση για το 10ετές ομόλογο ήταν 5,162% έναντι 5,604% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία τον Ιανουάριο. Το κόστος δανεισμού για το ομόλογο λήξης 2041 ανήλθε στο 5,875% έναντι 5,488% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία Νοεμβρίου. Περισσότερο από 60% των ομολόγων απορροφήθηκε από ξένους δανειστές, σύμφωνα με πηγή κοντά στη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ