Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τακτικισμοί διαχείρισης και εξωραϊσμού

Συνεχίζουν κυβέρνηση και ΕΠΟ τις κινήσεις διαχείρισης και εξωραϊσμού. Με βασικό στόχο την προστασία του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και άρα των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο. Ο γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, αναγνώρισε χτες - στοχεύοντας αλλού βέβαια - τη στρατηγική επιλογή και του ΠΑΣΟΚ. Οταν ανέφερε («Βήμα FM») πως «υποχρηματοδοτείται ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός» και ότι «το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άμεσα ή έμμεσα, παίρνει περίπου 75 εκατ. ευρώ ετησίως και το ερασιτεχνικό περίπου 10-11 εκατ. ευρώ»...

Ακόμα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν είπα η ΕΠΟ να πάρει το πρωτάθλημα. Είπα ότι η Σούπερ Λιγκ είναι ακατάλληλη να διοργανώνει πρωτάθλημα». Με τη σημαντική προσθήκη «αυτή την ώρα»... Και αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης, «επαναστάτησε» (για επικοινωνιακούς λόγους) ξανά εκ μέρους της: «Αυτοδιοίκητος φορέας το ποδόσφαιρο και κρατικοδίαιτος, αυτό οι κύριοι που διοικούν το ποδόσφαιρο να το ξεχάσουν. "`Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς". Δεν μπορεί η πολιτεία να χρηματοδοτεί αυτό το προϊόν». Με το σχετικό λίφτινγκ δηλαδή όλα θα γίνουν εντάξει.

Αναγνώρισε ότι η προσωρινή (σ.σ. αν υπάρχει) διακοπή της χρηματικής ροής «προφανώς και δεν είναι επαρκής πίεση» και πρόσθεσε ότι στην έκταση που περνούν τα βεγγαλικά στις εξέδρες «είναι αστείο να συζητάμε ότι είναι ελλιπής ο αστυνομικός έλεγχος. Σ' αυτή την έκταση μπαίνουν με ευθύνη των ΠΑΕ. Δεν μπαίνουν ούτε από το θεό ούτε από τον ουρανό». Ζητώντας πάντως η αναφορά του «να μην εκληφθεί ότι εγώ τοποθετούμαι κατά των ΠΑΕ»!...

Από την πλευρά της η ΕΠΟ - κατά την προσφιλή τακτική της - χρησιμοποιεί, σε ανακοίνωση, «πιασάρικα» λόγια (αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της ποδοσφαιρικής οικογένειας), ανέξοδες διαπιστώσεις για «την επαγγελματική εκδοχή» του ποδοσφαίρου (πολλά και σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και διαχείρισης των πρωταθλημάτων), και υπόσχεται βελτιωτικά μέτρα.

Στην ουσία; «Η Super League αποτελεί Συνεταιρισμό Ανωνύμων Εταιρειών που έχει ιδρυθεί με δικαστική πράξη, αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και επικυρωθεί, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται και η διαχείριση του προϊόντος που παράγει (τηλεοπτικά συμβόλαια, κεντρικές χορηγίες κλπ.) την οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί και πολύ περισσότερο να την ακυρώσει με άνωθεν διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη των ΠΑΕ - μελών της»... Είναι λοιπόν «υπέρ της συνέχισης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος από τη Super League καθώς και της συνέχισης της συμμετοχής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ως Ενωσης - μέλους της ΕΠΟ»...

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιος, επιχείρησε να δικαιολογήσει την παρελκυστική στάση της ομοσπονδίας στις καταγγελίες Κούγια. Ισχυριζόμενος ότι αυτή έχει «ορισμένα όρια» και αν ασχολούνταν πριν τη Δικαιοσύνη «αυτό θ' αποτελούσε συγκάλυψη»! Προφανώς... ξεχνώντας ότι πάρα πολλοί (για λιγότερο σοβαρές αναφορές) έχουν κληθεί για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση του αθλήματος. Δεν έχει συμβεί με κανέναν από τους «πρωταγωνιστές» στην παραπάνω υπόθεση.

Επίσης, το άρθρο 41 παράγραφος στ' εδάφιο 6 του καταστατικού. Το οποίο ρητά αναφέρει ότι το ΔΣ δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις «π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του». Η οποία δικάζει, επιβάλλει ποινές και αν χρειαστεί 2ος βαθμός αυτός είναι η Ολομέλεια του ΔΣ... Ισχυρίστηκε επίσης πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί.

Απορίες προκάλεσε και η τοποθέτησή του, στον ισχυρισμό Κούγια, ότι τον είχε ενημερώσει. Αποδέχτηκε επικοινωνία και απέδωσε αρχικά τον ισχυρισμό σε «παρανόηση στα λόγια του». Μετά είπε ότι «είπαμε κάποια πράγματα. Δεν σημαίνει ότι δεν μ' ενημέρωσε ή δεν τον ενημέρωσα»!... Και τέλος ότι η «παρανόηση είναι στο θέμα ποιος ενημέρωσε ποιον»!

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως έχουν αυστηροποιηθεί τα κριτήρια της UEFA για την αδειοδότηση και πλέον «το βάρος πέφτει στις ίδιες τις ΠΑΕ». Επίσης - σύμφωνα και με απόφαση της Λίγκας - όποια ομάδα δεν πληροί τα κριτήρια αυτά δε θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ