Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Αγώνας για άλλη πολιτιστική ανάπτυξη

Σε ομόφωνο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) καταγγέλλει την αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού για τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους λογοτέχνες. Προαναγγέλλει παράσταση διαμαρτυρίας και καλεί τα μέλη της ΕΕΛ «σε εγρήγορση για δυναμική αναμέτρηση με την πολιτική που έχει μεταβάλει τη δημιουργία σε εμπόρευμα και την αντιμετωπίζει - όπως και τους δημιουργούς της - ως πηγή και μόνο κερδοφορίας».

Υπενθυμίζει ότι «τα πάγια αιτήματα των λογοτεχνών παραμένουν επίκαιρα, κυρίως μετά την κρίση που τους έχει φέρει σε τραγική κατάσταση. Στις κρίσιμες αυτές ώρες η ΕΕΛ συντάσσεται με όλους τους πολιτιστικούς φορείς που αγωνίζονται για ένα άλλο πλαίσιο ανάπτυξης του πολιτισμού στη χώρα μας, μακριά κι απέναντι στις επιταγές των μονοπωλίων του θεάματος - ακροάματος και της εκδοτικής μονοπωλιακής κυριαρχίας. Μόνο ένα μαζικό πολιτιστικό κίνημα, κομμάτι οργανικό του ευρύτερου λαϊκού κινήματος μπορεί να φέρει ουσιαστικές ανατροπές και στο επίπεδο του πολιτισμού. Το έργο τέχνης, όπως και το βιβλίο, αποτελούν κοινωνικά αγαθά, εντασσόμενα στα μέσα ανάπτυξης του λαού μας και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε αναλώσιμα υλικά στην τράπεζα του κέρδους».

Η ΓΣ της ΕΕΛ εξουσιοδοτεί το ΔΣ να συνεργαστεί σε αυτό το πνεύμα με τους συγγενείς λαϊκούς φορείς και να συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα εξυπηρετούν το περιεχόμενο αυτού του ψηφίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ