Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 Ισίδωρος Ιωάννου
Ισίδωρος Ιωάννου
φωτο

Στις 16.1.2010 και σε ηλικία 94 χρόνων «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα

ΤΣΙΡΙΚΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ

από την Αράχοβα Βοιωτίας.

Στη μνήμη της, ο αδελφός της, προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στο Κόμμα της.

***

φωτο

Στις 8.2.2011 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Γέρμα Οιτύλου Λακωνίας. Ηταν το 5ο παιδί αγροτικής οικογένειας. Στα 7 του χρόνια πέθανε ο πατέρας του. Με θυσίες αποφοίτησε από το γυμνάσιο Αρεόπολης. Ο πόλεμος και η κατοχή τον βρήκαν σιδηροδρομικό υπάλληλο. Από το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και το καλοκαίρι του 1943 πέρασε στον ΕΛΑΣ, στο τάγμα θανάτου της ΧΙΙΙ Μεραρχίας. Τραυματίστηκε στη μάχη με τους Γερμανούς στην Μακρακώμη Φθιώτιδας, στις 6 Οκτώβρη 1943. Μετά την αποθεραπεία του ξαναγύρισε στο Τάγμα του. Επιλέχτηκε και φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών της Ρεντίνας (3η σειρά) και την Ανοιξη του 1944 ονομάστηκε Ανθ/γός. Τοποθετήθηκε στην ΙΙΙ Μεραρχία Πελοποννήσου. Ανέλαβε τη διοίκηση διμοιρίας και λόχου μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Στο μεταβαρκιζιανό κράτος αντιμετώπισε τους γνωστούς κατατρεγμούς των αγωνιστών της ΕΑ, απόλυση από την εργασία του και καθημερινές διώξεις. Χαρακτήρας σοβαρός, μεθοδικός και επίμονος, κέρδιζε την εκτίμηση και το σεβασμό από συναδέλφους και φίλους. Πάντα, στην πολύχρονη ζωή του, στάθηκε αμετακίνητος στα οράματα της Εθνικής Αντίστασης για την αναγκαιότητα μιας άλλης ζωής σε άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, είχε δημιουργήσει πλατύτατο κύκλο φίλων σε πολλά μέρη της Ελλάδας που επεδίωκαν και πάντα είχαν τη γνώμη του, ιδιαίτερα στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια.

ΤΣΙΡΙΚΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΙΚΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
Μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Για 15 ολόκληρα χρόνια πέρασε μια βασανιστική ζωή. Πάντα, όμως, ήθελε να ενημερώνεται για όλα. Το είχε πετύχει με την καθημερινή συντροφιά του το «Ριζοσπάστη» και με το τηλέφωνό του. Στις 8.2.2011, μετά από συνηθισμένη συζήτηση, αιφνιδιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά, απλά και ήρεμα έφτασε το τέλος της 95χρονης ζωής του. Ετάφη την επομένη στο Γύθειο Λακωνίας, όπου τα τελευταία 4 χρόνια είχε εγκατασταθεί.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Πατρίκιος Αποστολάκος, προσφέρει: 700 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Γυθείου, 100 ευρώ στο ΚΜΙΕΑ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 100 ευρώ για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ που πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.


ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΝΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ