Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ, ηλικίας 19 και 22 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Νίκαια, αφού ομολόγησαν - μετά την προσαγωγή τους - την επίθεση σε βάρος δύο μεταναστών στην ίδια περιοχή. Οι μετανάστες, ηλικίας 22 και 28 ετών, είχαν τραυματιστεί από αγνώστους που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και σιδερογροθιές το βράδυ της 17ης Μάρτη. Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων κατά μεταναστών, τα οποία καταλήγουν σε νοσηλεία των θυμάτων, έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο στα δυτικά προάστια των Αθηνών και συγκεκριμένα τη Νίκαια, τον Ρέντη και τον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και αντιρατσιστικών οργανώσεων, 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις που έχουν δεχθεί και έχουν καταγγελθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, οι θύτες είναι νεαρά άτομα που επιδίδονται σε πράξεις βίας και κλοπές κατά μεταναστών.

ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ενός δέματος προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, στο ισόγειο της ΔΟΥ του Ν. Κόσμου. Στις 2 χθες το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προειδοποιώντας για έκρηξη βόμβας στο συγκεκριμένο κτίριο, σε διάστημα 25 λεπτών. Το κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πυθέως και Νεοκλέους, αποκλείστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και μετά από έρευνα στο εσωτερικό της Εφορίας εντοπίστηκε το δέμα μέσα σε σακούλα, στο ισόγειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν είχε εκραγεί στα 25 λεπτά που ήταν το περιθώριο και αξιωματικοί εκτιμούν πως πρέπει να υπήρξε πρόβλημα στη συνδεσμολογία. Μέχρι αργά το βράδυ, κανείς δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους στις 9 προχθές το βράδυ στην οδό Τοσίτσα στο κέντρο της Αθήνας. Οι άγνωστοι, με ξύλα και σιδερογροθιές, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που ήταν με πολιτική περιβολή και, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έκαναν ελέγχους για ναρκωτικά. Αμέσως μετά την πράξη τους, οι δράστες εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων. Από τους τέσσερις αφαιρέθηκε ένας ασύρματος, ο οποίος απενεργοποιήθηκε από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ