Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μπαλάκι» οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε «μπαλάκι» έχει μετατρέψει τους έκτακτους αρχαιολόγους η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις τεράστιες ευθύνες της στη συνέχιση της απάνθρωπης εργασιακής ομηρίας.

Χτες, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Αρτας - Πρέβεζας και του Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών - Πελοποννήσου - Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων Νήσων συναντήθηκαν με την γγ Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Ε. Μπεργελέ, όπως είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εκτάκτων αρχαιολόγων στις 10/3. Θυμίζουμε ότι το βασικό αίτημα - πέραν της μόνιμης και σταθερής δουλειάς - είναι η άρση της διάταξης του ΠΔ «Παυλόπουλου» για το 24μηνο, πέραν της λήξης του οποίου ο εργαζόμενος απολύεται χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια θέση.

«Η συνάντηση δυστυχώς απέβη για μια ακόμα φορά άκαρπη», σημειώνει ο ΣΕΚΑ, και προσθέτει: «Για μια ακόμα φορά αντιμετωπίσαμε υπεκφυγές και αναβλητικότητα. Πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία γνωρίζει το ζήτημα, αλλά προσπάθησε να αποφύγει την οποιαδήποτε δέσμευση. Το ΥΠΠΟΤ παρέπεμψε στο ΥΠΕΣ και εντός του ΥΠΕΣ πλέον, ο υπουργός παρέπεμψε στη γγ και τώρα η γγ παρέπεμψε πάλι στον υπουργό. Η πολιτική ηγεσία συνεχίζει το ίδιο παιχνίδι μετάθεσης των ευθυνών. Δυστυχώς, όμως, σε αυτό το παιχνίδι πολιτικού "πινγκ-πονγκ", "μπαλάκι" είναι η ζωή των απελπισμένων εργαζομένων, οι οποίοι έχοντας μπροστά τους το εμπόδιο του 24μήνου στερούνται το δικαίωμα στην εργασία».

Ο ΣΕΚΑ δηλώνει ότι «σε συνεργασία και με άλλα πανελλήνια και τοπικά σωματεία, θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του 24μήνου, με κινητοποιήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα εντός της θερινής τουριστικής περιόδου. Δεν παραιτούμαστε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την άρση του εργασιακού μας αποκλεισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ