Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για μήνες

Από έξι έως και ...15 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» της Λάρισας, οι οποίοι από την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Την ίδια στιγμή, που οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για μήνες, ο εργοδότης ...απαντώντας στην κινητοποίησή τους, προχώρησε στην έκδοση της εφημερίδας με άλλους εργαζόμενους.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, με ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων και του Κλαδικού Σωματείου, σημειώνοντας ότι η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους ως οφείλει, προχώρησε σε ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο, εκδίδοντας την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους.

«Πρόκειται για προκλητική ενέργεια βαθιά αντεργατική σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους», τονίζει. Προειδοποιεί ότι σωματείο και εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε τέτοιες μεθόδους και με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου, των ταξικών δυνάμεων, δεν θα το επιτρέψουν. Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ημερήσιου Κήρυκα Λάρισας. «Είναι ολοφάνερο πλέον ότι οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, της ταξικής ενότητας, για τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων τους, με κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής και εξουσίας του κεφαλαίου, για να ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ