Πέμπτη 31 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οδηγούν την καθαριότητα στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Κοινή συνέντευξη Τύπου ΠΑΜΕ και εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Τη Θεσσαλονίκη συνειδητά τη "βρωμίζει" η πολιτική που ασκείται ώστε να καλλιεργηθεί η δήθεν "αναγκαιότητα" της έλευσης του σωτήρα που δε θα είναι άλλος από τον επιχειρηματία - εργολάβο». Τα παραπάνω τόνισε χθες ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου ΠΑΜΕ και εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για το σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής σκουπιδιών που ταλανίζει την πόλη τους τρεις τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η καθαριότητα μεθοδευμένα οδηγείται στα χέρια ιδιωτικών επιχειρηματικών κύκλων εδώ και χρόνια και από τη σημερινή και από την προηγούμενη διοίκηση. «Ηδη, η νέα δημοτική αρχή παραδίδει τον τομέα της ανακύκλωσης στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, με τη συναίνεση και άλλων δημοτικών παρατάξεων που εντοπίζουν την όποια διαφωνία τους σε λεπτομέρειες της σύμβασης ανάθεσης κι όχι στην ουσία της πολιτικής. Στο στόχο των ιδιωτικοποιήσεων η επόμενη θέση ανήκει στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων», τόνισε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

«Και η νέα δημοτική αρχή είναι από τα βασικά στηρίγματα αυτής της πολιτικής. Η διοίκηση Μπουτάρη είναι ο εκτελεστής της πιο άγριας κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτήν την πολιτική ΠΑΜΕ και εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αντισταθούν με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο». Ο Φώτης Μαρατζίδης από το ΠΑΜΕ και ο Ηλίας Μανουσαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, κάλεσαν τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και όλης της πόλης, τα συνδικάτα να αναλάβουν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η πολιτική της διοίκησης για τα συμφέροντά τους.

Ρίχνει τις ευθύνες σε εργάτες - ΠΑΜΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την ίδια μέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για τη βρώμικη πόλη την έχουν οι ...εργαζόμενοι και το ΠΑΜΕ. Απαντώντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Ολα αυτά τα λέει ο δήμαρχος για να δικαιολογήσει αυτό που εξήγγειλε, δηλ. την ενεργοποίηση των ιδιωτών εργολάβων και στην αποκομιδή μετά την ανακύκλωση. Για να το κάνει αυτό χρησιμοποίησε όλη τη φαντασία του και αναρίθμητα ψεύδη, όπως ότι το ΠΑΜΕ "μπλόκαρε" το Σταθμό Μεταφόρτωσης για να μην μπουν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Δεν το κάναμε, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά δεν πηγαίνουν στο Σταθμό αυτό. Γιατί είναι αυταπόδεικτο ψέμα ότι για τη βρωμιά τόσων μηνών φταίει το συμβολικό μπλοκάρισμα της μίας ώρας ιδιωτικού απορριμματοφόρου από το ΠΑΜΕ».

Επίσης στον ισχυρισμό του δημάρχου ότι οι «νέοι» συμβασιούχοι αργούν να παρουσιαστούν, ότι δεν κάνουν για τη δουλειά της αποκομιδής κι ότι δεν μπορεί να πάρει όσους χρειάζεται ο δήμος γιατί φοβάται τις δικαστικές αποφάσεις, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ποιος, άραγε, απόλυσε τους 800 συμβασιούχους στο δήμο - παρά τις αντιρρήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης";».

Τέλος, στον ισχυρισμό του δημάρχου ότι η αποκομιδή θα στοιχίζει λιγότερο αν δοθεί σε εργολάβους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει:«Αλήθεια, γιατί δε δίνει στοιχεία ο κ. Μπουτάρης που να αποδεικνύουν ότι το κόστος αποκομιδής από τον εργολάβο είναι μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος του δήμου; Μήπως υπολογίζουν σε μισθούς πείνας, όπως λέει η κυβέρνησή του; Σε κάθε περίπτωση, το κέρδος κάθε ενδιαφερόμενου εργολάβου θα το πληρώσουν με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη οι δημότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ