Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στους εργαζόμενους του «Αιγινήτειου» Νοσοκομείου μίλησε χθες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πριν την έναρξη της Γενικής τους Συνέλευσης. Η κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου μειώθηκε σταδιακά κατά 5,5 εκατ. ευρώ την τριετία 2009 - 2011, από 16,7 εκατ. ευρώ στα 11,2 εκατ. ευρώ. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στο νοσοκομείο φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα και αυτό της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της υποχρηματοδότησης των Ταμείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για πάνω από 6 μήνες και να δανείζονται από διπλανά νοσοκομεία ή και φαρμακεία! Επιπλέον πολλά τμήματα του νοσοκομείου έμειναν χωρίς θέρμανση για 2 βδομάδες, ανάμεσά τους και το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη σε ψυχικά ασθενείς. Αμεσα κινδυνεύουν με κλείσιμο τα τρία προστατευόμενα διαμερίσματα και ένας ξενώνας ψυχικά ασθενών, τα οποία φιλοξενούν συνολικά 29 άτομα και χρειάζονται 300.000 ευρώ για τη λειτουργία τους.

Το νοσοκομείο δεν έχει φάρμακα να χορηγήσει στους άπορους, καθώς το κράτος χρωστάει στο νοσοκομείο 1 εκατ. ευρώ για φάρμακα απόρων. «Ηταν σοκαριστικό», έλεγαν οι εργαζόμενοι. «Ανθρωποι που τους ξέρεις τόσα χρόνια, να ζητούν φάρμακα που έχουν ανάγκη και να μην έχεις να τους δώσεις». Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Υγείας, σε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στο «Αιγινήτειο», ξεκαθάρισε ότι λεφτά για φάρμακα απόρων δε θα δίνει στο εξής το υπουργείο σε κανένα νοσοκομείο, καθώς «είναι υπόθεση του κάθε νοσοκομείου τι κοινωνική πολιτική θα ασκήσει», όπως κυνικά είπε.

Μετά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε σύντομη συνάντηση με τον διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του «Αιγινήτειου», Δ. Βασιλόπουλο, ο οποίος της εξέθεσε το οικονομικό αδιέξοδο, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: Μέχρι και δανεικές βελόνες πήραμε από άλλο νοσοκομείο για να βγάλουμε την εφημερία. Ενα περιστατικό μηνιγγίτιδας να μας τύχει στην εφημερία δε θα είχαμε βελόνες για να κάνουμε παρακέντηση! Επίσης αναφέρθηκε με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην αφαίμαξη που υφίστανται οι ασθενείς στο μαγκανοπήγαδο της ιδιωτικοποιημένης Υγείας: Τις εξετάσεις για σκλήρυνση κατά πλάκας, που τους πάνε οι ιδιωτικές κλινικές, επειδή αυτές δεν μπορούν να τις κάνουν, το «Αιγινήτειο» τις χρεώνει 150 ευρώ. Η ιδιωτική κλινική παίρνει την εξέταση, την αντιγράφει σε δικό της χαρτί και χρεώνει τον ασθενή - «πελάτη» της μέχρι και 650 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ