Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του «Ημερήσιου Κήρυκα»

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της εφημερίδας - τεχνικοί και φωτορεπόρτερ - «Ημερήσιος Κήρυκας», οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ). «Η εξέλιξη αυτή - επισημαίνει - είναι ένα κομμάτι από την κατάσταση η οποία επικρατεί, τελευταία, στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και τον κλάδο του Τύπου και Χάρτου, με απολύσεις και αλλαγές εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων». Τονίζει ότι «αυτή η κατάσταση έχει κοινή συνισταμένη την προσπάθεια της εργοδοσίας να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. Αυτή η προσπάθεια βρίσκει το κατάλληλο έδαφος στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ που επιχειρεί να σαρώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα».

Καταγγέλλει την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας του «Ημερήσιου Κήρυκα» να τυπώσει την εφημερίδα με άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να χτυπήσει την κινητοποίηση, καλώντας την «να σταματήσει κάθε τέτοια προσπάθεια και να προχωρήσει στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων».

Το ΕΚΛ δηλώνει πως «θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους, ακριβώς γιατί ο αγώνας τους είναι και αγώνας κάθε εργαζόμενου στο νομό μας. Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΛ να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων. Καλούμε, ακόμη, όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά στις προκλήσεις της εργοδοσίας, με μαζική συσπείρωση στα ταξικά τους σωματεία, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ