Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΕΣΥ
«Παιχνίδια» με τους ισολογισμούς

Την «απόπειρα επιχειρηματικών κύκλων, που με τη συνδρομή - ή και παρότρυνση - εκδοτών» επιδιώκουν να καταργήσουν την υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, προτείνοντας την ανάρτηση των στοιχείων στο διαδίκτυο που διατηρεί κάθε επιχείρηση, καταγγέλλει με ανακοίνωση το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Αναφέρει μάλιστα ότι «σαν επισφράγισμα της επιδίωξης αυτής» ήταν και η κατάθεση της προχτεσινής τροπολογίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σχέδιο νόμου «Προστασία του Ανταγωνισμού και άλλες διατάξεις», όπου στην αιτιολογική Εκθεση διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «πάγιο αίτημα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας είναι η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των ΑΕ και ΕΠΕ στον Τύπο».

Πρόκειται για «μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην επιβολή αδιαφάνειας, επιλεκτικής πληροφόρησης και αδυναμίας ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων που κατά το νόμο είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν τα αποτελέσματά τους», σημειώνει. Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι τυχόν κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες - 25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές - θα πλήξει πάνω από 3.500 εργαζόμενους και ενώ «το κόστος για κάθε δημοσίευση είναι περίπου 415 ευρώ το χρόνο, γεννά υποψίες ότι δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι, για τους οποίους οι επιχειρήσεις ζητούν την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες».

Την απόπειρα κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ