Τρίτη 5 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Επανήρθαν οι εκδότες με πρόταση για... μειώσεις κατά 15%

Σε δύο 48ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή 7 και 8 Απρίλη, και το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απρίλη, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, για την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στις απολύσεις. Την ίδια στιγμή και λίγες μόνο μέρες πριν την πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εκδότες επανήρθαν, εμμένοντας στην πρόθεσή τους να ανατρέψουν τις υπάρχουσες ΣΣΕ και να προχωρήσουν σε δραστικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, χτες οι εκδότες προχώρησαν σε συνέλευση της ΕΙΗΕΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), αποφασίζοντας να καλέσουν την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ ενόψει των απεργιών να συζητήσουν για την υπογραφή της σύμβασης. Εκεί οι εκδότες (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Ρίζος και Ζαούσης) πρότειναν στις Ενώσεις των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή 3ετούς ΣΣΕ με μειώσεις κατά 15% για όσους έχουν «μεικτό» μισθό από 1.500 ευρώ και άνω. Πρόταση που λίγες ώρες αργότερα διαφοροποίησαν για να τη μετατρέψουν σε μειώσεις κατά 15% για 1.200 ευρώ (μεικτά) και άνω.

Στο μεταξύ, στο δικαστήριο προσέφυγε χτες - ακολουθώντας την πεπατημένη - η εργοδοσία του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι», ζητώντας να κηρυχτεί η σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ παράνομη - αίτημα που έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Αμέσως μετά τα ΔΣ των Ενώσεων ανέστειλαν την απεργία και κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία πάλι για σήμερα Τρίτη, από τις 6.00 το πρωί.

Η 24ωρη απεργία αποφασίστηκε μετά τις απολύσεις 16 εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών από τον όμιλο Αλαφούζου, στις οποίες προχώρησε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ιδιοκτησία του σταθμού έχει προχωρήσει ήδη - με την απειλή της απόλυσης - σε δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων κατά 10%, στη μη εφαρμογή των ΣΣΕ, καθώς και σε απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών, και διοικητικών υπάλληλων που αρνήθηκαν να «συναινέσουν» στη μείωση των αποδοχών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ