Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
Στο «σκαμνί» οι εργαζόμενοι

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι από την εφημερίδα της Λέσβου «Αιολικά Νέα», μετά την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που κατέθεσε εναντίον τους ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης. Μαζί με τους εργαζόμενους διώκονται και όλα τα μέλη του τέως ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ).

Το παράπτωμα των παραπάνω είναι ότι οι εργαζόμενοι - που σε μία νύχτα βρέθηκαν στον δρόμο μετά το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» που έβαλε ο εκδότης τον περασμένο Φλεβάρη - εξέδωσαν και κυκλοφόρησαν στη Λέσβο ενημερωτικό έντυπο με το οποίο υπερασπίζονταν το αίτημά τους για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας τους. Από την άλλη τα μέλη του ΔΣ, κατά τη θητεία τους εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας. Να σημειωθεί ότι ο πρώην εκδότης αρνείται να καταβάλει στους 20 εργαζόμενους τις νόμιμες αποζημιώσεις τους καθώς και δεδουλευμένα. Για τον λόγο αυτό την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απρίλη εκδικάζεται αγωγή των εργαζομένων εναντίον του εκδότη.

  • Στην απόλυση έξι εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας. Το γεγονός καταγγέλλει το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, το οποίο καλεί τους δημοσιογράφους της εφημερίδας την Παρασκευή 8 Απρίλη σε συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ