Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΠΗΓΑΣΟΣ»
Προχωρά σε μειώσεις μισθών

Μειώσεις μισθών με παράλληλη κατάργηση της ισχύουσας ΣΣΕ και υπογραφή ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών προωθεί η εργοδοσία στο «Εθνος», στην «Ημερησία» και στο «Goal» για τους εργαζομένους διοικητικούς υπαλλήλους της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ζητά τη μη εφαρμογή της ΣΣΕ που υπογράφηκε μεταξύ της ΕΙΗΕΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας) και της ΕΠΗΕΑ (Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας), επιβάλλοντας μειώσεις στους μισθούς κατά 10%.

Η ισχύς αυτών των ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών θα είναι για τρία χρόνια και συγκεκριμένα για την περίοδο από 1/4/2011 έως και 31/3/2014. Μάλιστα, στο συμφωνητικό αναφέρεται ότι οι μειώσεις θα γίνουν ακόμη και αν το ποσό που θα προκύψει θα είναι «κατώτερο των νομίμων αποδοχών δυνάμει των όρων αμοιβής και εργασίας της από 17/7/2008 ΣΣΕ μεταξύ ΕΙΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ».

Παράλληλα, στους όρους του συμφωνητικού προβλέπεται η «μη χορήγηση από 1/1/2011 και εφεξής καμίας αύξησης για οποιαδήποτε αιτία, που απορρέει από την εν λόγω ΣΣΕ, περιορίζοντας την εφαρμογή της ΣΣΕ αποκλειστικά και μόνο στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία θα υπολογίζονται επί του μειωμένου κατά ποσοστού 10% τελευταίου σε ισχύ νόμιμου (κατά την ανωτέρω ΣΣΕ) βασικού μισθού». Από την 1/4/2014, σύμφωνα πάντα με το συμφωνητικό, «ο μισθωτός θα λαμβάνει τις αποδοχές που ελάμβανε στις 31/3/2011, εκτός εάν οι αποδοχές υπολείπονται των νομίμων, οπότε ο εργοδότης θα καταβάλλει τη διαφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ