Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, που έρχεται σαν συνέχεια των "ειρηνικών" και μη επεμβάσεων σε Βόρεια Αφρική και αραβικό κόσμο». Σημειώνει πως γίνεται και πάλι «για τη μοιρασιά της λείας ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, δηλαδή του πλούσιου εδάφους, υπεδάφους και υφαλοκρηπίδας της χώρας, αλλά για μια ακόμα φορά οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν το έωλο πρόσχημα της προστασίας των αμάχων».

Καταγγέλλει «την άμεση εμπλοκή της Γαλλίας και του ΟΗΕ, την έμμεση ανάμειξη των ΗΠΑ που, διά στόματος του Αμερικανού προέδρου, επικρότησαν την επίθεση αλλά και την "ουδέτερη" στάση της Ρωσίας, που βλέπει τα συμφέροντά της να κινδυνεύουν εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών διαγκωνισμών».

Καλεί τον ελληνικό λαό να βγάλει συμπεράσματα «από τέτοιου είδους αρνητικές εξελίξεις σε κάθε γωνιά της Γης, από την εφαρμοζόμενη πολιτική των "συμμάχων" της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και το ποιόν των εκλεγμένων ηγετών, όπως αυτό του απερχόμενου προέδρου της χώρας, Λοράν Γκμπάγκμπο». Τέλος, καλεί τον ελληνικό λαό «να ξεσηκωθεί ενάντια σε κάθε αδικία (...) να μη σταματήσει να στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό κάθε καταπιεσμένου, να επαγρυπνεί για να αποκρούσει κάθε ανάμειξη της χώρας μας σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, από τις οποίες μοναδικοί κερδισμένοι είναι τα μονοπώλια και παντοτινά θύματα οι λαοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ