Σάββατο 16 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη από τις 5 το πρωί οι τεχνικοί των σταθμών εθνικής εμβέλειας, με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, ζητώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ. Στο μεταξύ, σε συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, αποφάσισε να εισηγηθεί στα ΔΣ των Ενώσεων τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού συζήτησε και αποτίμησε την πρόσφατη 4ήμερη απεργία στα ΜΜΕ. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στις Ενώσεις απεργίες σε εκδοτικές επιχειρήσεις όπου «οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία».

Σε σχετική ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνει -μεταξύ άλλων- ότι μετά την απεργιακή κινητοποίηση εκδηλώθηκαν συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών με στόχο την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και θεσμικών κατακτήσεων και της μεθόδευσης ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, μειωμένη απασχόληση για τον ίδιο όγκο εργασίας, μονομερή αλλαγή ειδικότητας και υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών.

Επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα με την παρουσία των προέδρων των ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ