Κυριακή 17 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Για την υπεράσπιση της ζωής

Παρασκευή 8/4/2011. Θέμα ημερήσιας διάταξης στη Βουλή των Ελλήνων, το σκάνδαλο των ομολόγων. Δηλαδή το σκάνδαλο της επιπλέον κλοπής των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων. Κλεπταποδόχοι οι πάσης φύσεως κεφαλαιοκράτες κομπιναδόροι που μαζί με τους κάθε λογής απατεώνες παρατρεχάμενους συναποτελούν την ελληνική αστική τάξη στο υπερμέγεθος της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Το σκάνδαλο εξήντα ετών διαρκές, όλων των αποχρώσεων των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων. Αρχή του σκανδάλου ο αναγκαστικός νόμος του 1950 που υποχρέωσε να δίνονται τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων των εργατοϋπαλλήλων στις τράπεζες χωρίς απόδοση. Αυτές τα έδωσαν στην ελληνική αστική τάξη για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας. Δηλαδή ο εσμός των βιομηχάνων, εμπόρων, εφοπλιστών και αεριτζήδων στήθηκε στα πόδια του με τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων της εργατοϋπαλληλικής τάξης. Αυτός ο ίδιος εσμός που ακούει στο όνομα αστική τάξη, κεφαλαιοκρατία, καπιταλισμός, οικονομική ολιγαρχία, πλουτοκρατία εξακολουθεί να βυζαίνει το λαό διά μέσου του κράτους της με δημόσιο χρήμα κλοπιμαίο, νόμιμο και παράνομο.

Το σκάνδαλο των ομολόγων είναι μια από τις τελευταίες κλοπές σε βάρος της εργατοϋπαλληλικής τάξης. Δημιουργοί της κλοπής τα δυο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτής της πολυετούς διαχρονικής κλοπής είναι η στάση αυτού του ίδιου του εργατικού κινήματος. Μέσα στον κατακερματισμό της ανημπόριας που του επιβάλει η επίσημη ανώτατη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, ως ο εντολοδόχος της εργοδοσίας, μέσα στην απειρία και την ανεργία, παρακολουθεί τα λεγόμενα στη Βουλή των Ελλήνων από τους δυο υπεύθυνους, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, χωρίς να αντιδρά σε μαζικό καθολικό επίπεδο. Παρακολουθεί δηλαδή με αδράνεια τις συζητήσεις κι αλληλοκατηγορίες των δυο πολιτικών εκπροσώπων εκείνων που έκλεψαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή της αστικής τάξης. Παρουσιάζεται το οξύμωρο η αστική τάξη στο αστικό Κοινοβούλιο να συζητά με καθοριστικό κι απόλυτο τρόπο για τα χρήματα των εργαζομένων που απόθεσαν στον κουμπαρά των ασφαλιστικών τους ταμείων ως πρόνοια για τη στιγμή που θα γίνουν απόμαχοι της δουλειάς. Το ζήτημα αυτό υπερβαίνει κάθε όριο κοινής πολιτικής λογικής. Η ταξική αντίθεση παίρνει τη μορφή καθολικής ρήξης. Το ζήτημα δεν είναι ποιο από τα αστικά κόμματα καταχράστηκε τα λιγότερα, ούτε ποιο έχει τις λεγόμενες «καλύτερες» προτάσεις. Το ζήτημα είναι η εργατοϋπαλληλική τάξη να θεωρήσει έμπρακτα ως αποκλειστικό της δικαίωμα να διαχειριστεί τα αποθεματικά της. Το ζήτημα είναι να απαιτήσει από την αστική τάξη και το κράτος της να φέρει πίσω τα κλεμμένα.

Οπως η αστική τάξη δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει στα οικονομικά της, το ίδιο οφείλει να πράξει και η εργατοϋπαλληλική τάξη. Το εργατικό κίνημα έχει ιστορικό και τωρινό χρέος να απαιτήσει την αποκλειστική διαχείριση κι επιστροφή των κλεμμένων με κάθε μορφή αγώνα μέχρι και την τελική ρήξη. Εχει χρέος να υπερασπιστεί τη ζωή της απέναντι σε κάθε αστό λωποδύτη.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ