Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Της έκοψε τα φτερά...

Στην Α2 από του χρόνου θα αγωνίζεται η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της

ICON

Στην Α2 από του χρόνου θα αγωνίζεται η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της
Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος επιφύλαξε ένα ιστορικής σημασίας γεγονός, αφού η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της υποβιβάστηκε στην Α2. Η ομάδα των δύο ευρωπαϊκών τίτλων και της πλούσιας ιστορίας υποβιβάστηκε στην Α2. Η νίκη της επί του Πανιωνίου στο κλειστό της Ζωφριάς δεν είχε αντίκρισμα, αφού ο Ηλυσιακός πέρασε με 58-49 από τη Ρόδο, νικώντας τον Κολοσσό, και εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, στέλνοντας την Ενωση παρέα με τον Ηρακλή στην Α2. Αντίθετα η ομάδα των Ιλισσίων δικαιούται να πανηγυρίζει τη μεγάλη της επιτυχία αφού τις τελευταίες αγωνιστικές όπως και χτες έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε στο τέλος να χαμογελάσει.

Κερδισμένο της χτεσινής ημέρας ήταν και το Περιστέρι που επικράτησε του Αμαρουσίου 75-56 και εξασφάλισε θέση στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο τρίτος, ΠΑΟΚ, στην τελευταία περίοδο έφτασε σε μία ακόμη νίκη, αφού επικράτησε με 68-73 της Καβάλας, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στο τέλος.

Ο Αρης έδειξε να... μαθαίνει από το πάθημα της Νέας Σμύρνης. Κόντρα στον Ικαρο η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και αποτελεσματική, κερδίζοντας με... περίπατο τον Ικαρο στο «Αλεξάνδρειο» για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Με αυτή τη νίκη οι «κίτρινοι» έφτασαν τις 14 και «κλείδωσαν» την τέταρτη θέση, ενώ ο Ικαρος γνώρισε τη 16η ήττα του και τερμάτισε στη 10η θέση, παραμένοντας φυσικά, στην πρώτη του συμμετοχή στην Α1, στα μεγάλα «σαλόνια».

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να «ιδρώσει», έκανε το χρέος του και νίκησε 83-44 τον ήδη υποβιβασμένο Ηρακλή στο κεκλεισμένων των θυρών «Ιβανώφειο» για την τελευταία αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ετσι, ισοφάρισε ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ, καθώς έγινε η δεύτερη ομάδα - μετά τον Αρη τη σεζόν 1985-'86 - από καταβολής του ελληνικού μπάσκετ που τελειώνει την κανονική περίοδο με 26-0!

Με ρεκόρ διαφοράς πόντων διασκέδασε τις εντυπώσεις ο Παναθηναϊκός που ξέσπασε στον Πανελλήνιο για την ήττα του στο ΣΕΦ νικώντας τον με το εξωπραγματικό... 112-42.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 53, Παναθηναϊκός 50, ΠΑΟΚ 42, Αρης 40, Μαρούσι 39, Κολοσσός Ρόδου 38, Περιστέρι 38, Πανιώνιος 38, Καβάλα 38, Ικαρος Καλλιθέας 36, Ηλυσιακός 35, Πανελλήνιος 35, ΑΕΚ 34, Ηρακλής 31.

  • Τα ζευγάρια των πλέι οφ είναι!: Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου, Παναθηναϊκός - Περιστέρι, ΠΑΟΚ - Καβάλα, Αρης - Μαρούσι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ