Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανεμοδαρμένες ... αγάπες

Από την ταινία «Μικρές κυρίες»
Από την ταινία «Μικρές κυρίες»
Το δραματικό μιούζικαλ «Το φάντασμα της όπερας», σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ, θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 η ΝΕΤ.

Η νεαρή σοπράνο Κριστίν έχει ένα μυστικό προστάτη. Πρόκειται για το «Φάντασμα», έναν παραμορφωμένο μουσικό που ζει στις κατακόμβες της Οπερας του Παρισιού. Το «Φάντασμα», που είναι παράφορα ερωτευμένο με την Κριστίν, αποφασίζει να την βοηθήσει να μεταμορφωθεί σε κορυφαίο αστέρι της Οπερας. Θα καλλιεργήσει το ταλέντο της, ασκώντας πάνω της μια απόλυτη και παράξενη επιρροή. Δεν είναι, όμως, ο μόνος θαυμαστής της! Ο πλούσιος και γοητευτικός Ραούλ τη διεκδικεί το ίδιο παθιασμένα... Μια ρομαντική ερωτική ιστορία, με μουσικές και χρώματα. Η ταινία, σαν μιούζικαλ, «ανέβηκε» σε 18 χώρες, έκανε 65 χιλιάδες παραστάσεις, απέσπασε 50 κορυφαία βραβεία. Το θρυλικό μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Βέμπερ μάγεψε πάνω από 75.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο. Παίζουν: Τζέραλντ Μπάτλερ, Εμι Ρόσουμ, Πάτρικ Ουίλσον, Μιράντα Ρίτσαρντσον.

«Μικρές κυρίες». Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Γκίλιαν Αρμστρονγκ.

Την περίοδο του Αμερικάνικου Εμφυλίου και ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται μακριά στα πεδία των μαχών, η Μεγκ, η Μπεθ, η Εϊμι και η Τζο, οι τέσσερις κόρες της οικογένειας Μαρτς, είναι γεμάτες ανησυχίες. Παίζουν, φλερτάρουν, ερωτεύονται, κάνουν αυτοθυσίες και αντιμετωπίζουν καρτερικά τις τραγωδίες της ζωής. Τη δύναμή τους την αντλούν από την Μάρμι, τη μητέρα τους, στυλοβάτη της οικογένειας, γυναίκα δραστήρια και αποφασιστική, πάνω στην οποία έπεσε το βάρος της ανατροφής τους με την αποχώρηση του πατέρα... Παίζουν: Γουινόνα Ράιντερ, Γκέιμπριελ Μπερν, Σούζαν Σάραντον, Ερικ Στολτζ, Σαμάνθα Μάθις, Κίρστεν Ντανστ, Κλερ Ντέινς(MEGA, 14.50).

«Ανεμοδαρμένα ύψη». Δραματική ταινία εποχής σε σκηνοθεσία Πίτερ Κοσμίνσκι.

Μια νύχτα με καταιγίδα, ένας ταξιδιώτης βρίσκει καταφύγιο σε κάποιον απομονωμένο πύργο. Εκεί ένα φάντασμα εισβάλλει στο δωμάτιό του και γίνεται αφορμή να ξετυλιχθεί η ιστορία του Χίθκλιφ και της Κάθι, δυο τραγικών εραστών που έπεσαν θύματα της οικογένειας, του κοινωνικού ανταγωνισμού και του εγωισμού τους... Μια παντοτινή ιστορία αγάπης και πάθους από τη συγγραφική πένα της Εϊλι Μπροντέ ζωντανεύει σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά. Πρωταγωνιστούν ο γοητευτικός Ρέιφ Φάινς και η βραβευμένη με Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου Ζιλιέτ Μπινός («Ο Αγγλος ασθενής»). Ο Φάινς δίνει μια δυναμική ερμηνεία ως Χίθκλιφ, ενώ η Μπινός λάμπει στο διπλό ρόλο της Κάθι Ερνσοου και της Κάθριν Λίντον, σε μια ταινία που αποδίδει άξια την ατμόσφαιρα του κλασικού αυτού έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Ζιλιέτ Μπινός(ΑΝΤΕΝΝΑ, 22.50).

«Σταγόνες αγάπης». Κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Τζέρι Ζακς.

Πριν από δεκαεπτά χρόνια, η Λι, θέλοντας μανιωδώς να ανεξαρτητοποιηθεί, έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας πίσω την καλοκάγαθη αδελφή της Μπέσι, για να φροντίζει τον πατέρα τους Μάρβιν. Τώρα η Λι επιστρέφει στο σπίτι μαζί με τον έφηβο γιο της, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση και φέρνοντας τα πάνω - κάτω στη ζωή όλης της οικογένειας. H Νταϊάν Κίτον ήταν υποψήφια για Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, ενώ το εξαιρετικό καστ ηθοποιών συμπληρώνει με την ερμηνεία του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε μια ταινία που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε λιγότερο ίσως είναι αυτοί που χρειαζόμαστε περισσότερο... Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Νταϊάν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο(MEGA, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ