Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ NEΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Πάρνηθα με μαθητές Γυμνασίων

Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο βουνό και να χαρούν τη φύση
Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο βουνό και να χαρούν τη φύση
Μια διαφορετική μέρα από τις άλλες, που συνδυάζει την ψυχαγωγία, την επαφή με τη φύση, τον προβληματισμό για ζητήματα του περιβάλλοντος, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές Γυμνασίων της Αθήνας, του Πειραιά και του Υπολοίπου Αττικής, την Παρασκευή 29 Απρίλη. Πρόκειται για την ημερήσια εκδρομή στην Πάρνηθα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΚΝΕ. Οι μαθητές θα μεταφερθούν δωρεάν με πούλμαν και η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 9.30 π.μ. από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του βουνού, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, αλλά να γίνουν και μάρτυρες της μεγάλης καταστροφής που συνέβη με τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνη είναι η εμπορευματοποίηση της γης. Στη διάρκεια της εκδρομής, οι νέοι επισκέπτες θα οργανώσουν αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

«Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία και μέσα στις διακοπές του Πάσχα, με σκοπό να ξανασυναντηθούμε με παιδιά τέτοιων ηλικιών. Είχαμε συναντηθεί στα σχολεία τους, στις κινητοποιήσεις - πρόσφατα σ' αυτές ενάντια στις συγχωνεύσεις - αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος και της Οργάνωσης. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν την ΚΝΕ, τη λειτουργία, τις θέσεις, τις προτάσεις της και συγχρόνως αποτελεί ευκαιρία και για μας να καταπιαστούμε καλύτερα με αυτές τις ηλικίες, με συγκεκριμένη επεξεργασία και πολυμορφία. Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το βιβλίο "Ανθρωπος αυτός ο γίγας" όπου εκεί οι Σοβιετικοί συγγραφείς παιδικών βιβλίων με πολύ έξυπνο τρόπο καταφέρνουν να εξηγήσουν σε παιδιά και νέους τέτοιων ηλικιών σοβαρά και βασικά ζητήματα της ιστορικής υλιστικής αντίληψης της εξέλιξης του ανθρώπου όπως διαμορφώθηκε αυτή η αντίληψη από τον Μαρξ και τον Ενγκελς», είπε στον «Ρ», η Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το βιβλίο των Μ. Ιλιν και Ε. Σέγκαλ, από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», θα διατίθεται με έκπτωση σε όσους μαθητές παρευρεθούν στην εκδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο: 6942.693.007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ