Κυριακή 21 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ψύλλοι στ' αυτιά τους»!

Ως μεσσία της ανανέωσης, της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της δημοκρατίας, προβάλλει τον εαυτό του, χωρίς ντροπή, ο Δ. Αβραμόπουλος.

Αυτός που είναι γέννημα και θρέμμα της ΝΔ, άσπονδος υποστηρικτής της καταστροφικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του δικομματισμού, πλασάρεται τώρα ως το «νέο αίμα» στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Αυτόν που σκόπιμα ανέδειξαν για δήμαρχο - βιτρίνα της Αθήνας. Αυτόν που ποτέ δεν πήρε μια σωστή θέση για ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Αυτόν που όχι μόνο δε διεκδικεί ό,τι οφείλει το κράτος να δίνει στην Αυτοδιοίκηση, αλλά γίνεται, ο ίδιος, τύραννος και φορομπήχτης, επιβάλλοντας φόρους αυξημένους κατά 100% στα δημοτικά τέλη, για να παρουσιάσει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης! Αυτόν που σαν άλλος Καίσαρ, καταδικάζει τους αγώνες του λαού, όταν κλείνουν τους δρόμους διαδηλώνοντας. Αυτόν που με «ξένα κόλλυβα» κάνει μνημόσυνα, δίνοντας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, από ένα ξεροκόμματο στους πεινασμένους και άστεγους. Αυτόν ο καπιταλισμός σχεδιάζει μακροπρόθεσμα να τον θέσει στο μηχανισμό αποπροσανατολισμού του λαού. Τα ίδια εξάλλου δεν έκανε και με το ΠΑΣΟΚ πριν είκοσι χρόνια;

Σήμερα που βλέπει ο καπιταλισμός ότι οι υπηρέτες του ξεμπροστιάστηκαν και θέλουν βοήθεια ή αντικατάσταση, θέλουν να επαναλάβουν τη γνωστή και δοκιμασμένη τους μέθοδο, στο πρόσωπο του Αβραμόπουλου. Βλέπουν τις μεγάλες, επιτυχημένες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, την αγανάκτηση του λαού και... «μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά τους».

Τα μονοπώλια μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης, του αντίπαλου δέους, θέλουν όχι μόνο να πάρουν πίσω όσα αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν, αλλά να ξεζουμίσουν τους πάντες, συνθλίβοντας κάθε παραγωγική αξία, για να φουσκώσουν τα πουγκιά τους.

Είναι αχόρταγοι. Τράπεζες - τοκογλύφοι: επιτόκιο μικροκαταθετών 2,5% και χορηγήσεων 10-15%. Χρηματιστήριο: κλεψιά και καταλήστεψη των μικρομετόχων, απαλλαγή από φόρους και εισφορές των μεγάλων. Αναρχία και ασυδοσία στα εργασιακά -ασφαλιστικά, εμπορευματοποίηση Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας. Ακόμη ακρίβεια, ανεργία, αντιλαϊκός φορομπηχτικός προϋπολογισμός. Παρ' όλα αυτά, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το λαό και να, τώρα, που προβάλλουν τον... Μεσσία!

Ομως ο λαός τώρα λέει: «Το δις εξαμαρτείν...». Ο λαός γνωρίζει, κρίνει και απαντά. Αντιστέκεται, συσπειρώνεται, ενώνεται και χτίζει μια νέα κατάσταση, το Αντιμονοπωλιακό -Αντιιμπεριαλιστικό - Δημοκρατικό Μέτωπο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ
Συνταξιούχος, αντιστασιακόςΚαλλιθέα Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ